آنزیم خاصی که می تواند در درمان سرطان نقش داشته باشد
به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، بر اساس تحقیقات گفته شده است که یک آنزیم انسانی به نام APOBEC3G تعداد جهش های سلول های تومور را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
محققان Weill Cornell Medicine از دانشگاه کرنل، کشف شگفت انگیزی را اعلام کرده اند: آنزیمی که به طور معمول از سلول های انسانی در برابر ویروس ها دفاع می کند و می تواند در بدخیم شدن سرطان نقش داشته باشد. هدف تازه شناسایی شده دانشمندان با توانایی خود در ایجاد جهش در سلول های سرطانی، پتانسیلی برای درمان های جدید مبارزه با بیماریی های کشنده مانند سرطان ارائه می کند.
در این مطالعه جدید که به منظور بررسی نقش آنزیم ها انجام شده است، دانشمندان از یک مدل پیش بالینی سرطان مثانه به نام APOBEC3Gاستفاده کردند. آن ها کشف کردند که این آنزیم به طور قابل توجهی تعداد جهش ها را در سلول های تومور افزایش می دهد.
مشخص شدن نقش آنزیم در درمان سرطان
از آنجایی که موش ها فاقد آنزیم انسانی APOBEC3G هستند، دانشمندان برای انجام این تحقیق، ژن آنزیمی APOBEC3 موش ها را با ژن APOBEC3G انسانی جایگزین کردند.
آن ها متوجه شدند در این موش ها نسبت به موش هایی که دارای ژن APOBEC هستند، 76درصد احتمال بیشتری وجود دارد که به این نوع سرطان مبتلا شوند. همچنین این موش ها زمانی که در معرض نوعی ماده شیمیایی قرار می گرفتند که سرطان مثانه را تقویت می کند، از بین می رفتند.
دکتر «بیشوی ام. فالتوس»، نویسنده ارشد این مطالعه، تأکید دارد که APOBEC3G نقش بزرگی در نشان دادن تکامل سرطان مثانه ایفا می کند.
با بررسی دقیق نحوه جهش آنزیم APOBEC3G، محققان به این نتیجه مهم دست یافتند که این آنزیم خاص به طور مستقیم در افزایش میزان بدخیمی و میزان مرگ و میر در موش ها ارتباط دارد. درنهایت، آن ها با بررسی پایگاه داده DNA تومور انسان، متوجه شدند که این جهش ها در سرطان مثانه رایج است و می توانند بدترین عواقب را به همراه داشته باشند.
برای نتیجه گیری، این یافته های هشداردهنده به تحقیقات آینده برای مهار یا محدودکردن تکامل تومور کمک می کند. درواقع، محققان امیدوار هستند که با هدف قرار دادن آنزیم های APOBEC3 با داروهای مناسب، بتوانند این کار را انجام دهند.