اثر قرنطینه در همه گیری کووید 19 بر میکروبیوم روده نوزادان
به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، طبق تحقیقات جدید از دانشگاه پزشکی و علوم بهداشتی RCSI، بهداشت کودکان ایرلند و APC Microbiome Ireland (APC)، یک مرکز تحقیقاتی SFI پیشرو در جهان، مستقر در دانشگاه کالج کورک، قرنطینه های اعمال شده در طول همه گیری کووید-19 بر رشد میکروبیوم روده نوزادانی که در این دوره ها متولد شده اند تأثیر داشته است.
طبق یک مطالعه، قرنطینه های اعمال شده در طول همه گیری COVID-19 تغییراتی را در نوزادان تازه متولد شده مشاهده کرد که ممکن است از آنها در برابر آلرژی محافظت کند.
محققان ایرلندی دریافتند نوزادانی که در زمان اعمال محدودیت های فاصله گذاری اجتماعی با ویروس کرونا بزرگ شده اند، دارای میکروب های مفید بیشتری هستند که پس از تولد از مادرشان به دست می آیند که می تواند به عنوان دفاعی در برابر بیماری عمل کند.
میکروبیوم روده ما، اکوسیستمی از میکروب ها که در دستگاه گوارش ما زندگی می کنند، نقش اساسی در سلامت انسان ایفا می کند. مطالعه منتشر شده در مجله Allergy اولین مطالعه ای است که به طور خاص سلامت روده نوزادان را در این بیماری همه گیر بررسی می کند. تفاوت های قابل توجهی در رشد میکروبیوم نوزادان متولد شده در دوره های قرنطینه در مقایسه با نوزادان قبل از همه گیری نشان داد. نوزادانی که در دوران قرنطینه به دنیا می آیند نیز کمتر از حد انتظار شرایط آلرژیک داشتند، مانند آلرژی غذایی.
محققان RCSI، CHI و APC Microbiome Ireland نمونه های مدفوع 351 نوزاد متولد شده در سه ماه اول همه گیری را تجزیه و تحلیل کردند و آنها را با گروه های قبل از همه گیری مقایسه کردند. اولی بخشی از پروژه CORAL (تاثیر همه گیری ویروس کرونا بر اختلالات آلرژیک و خودایمنی در نوزادان متولد شده در دوران قرنطینه) بود. برای جمع آوری اطلاعات در مورد رژیم غذایی، محیط خانه و سلامت از پرسشنامه های آنلاین استفاده شد. نمونه های مدفوع در ماه های 6، 12 و 24 و تست آلرژی در 12 و 24 ماهگی انجام شد.
این مطالعه تفاوت های قابل توجهی را در رشد میکروبیوم نوزادان متولد شده در دوره های قرنطینه در مقایسه با نوزادان قبل از همه گیری نشان داد.
این نشان داد که تنها حدود 5 درصد از نوزادان قرنطینه در یک سالگی دچار آلرژی غذایی شده بودند، در حالی که این میزان در گروه قبل از کووید 22.8 درصد بود.
عفونت های کمتر از طریق قرار نگرفتن در معرض میکروب ها نیز نیاز به آنتی بیوتیک ها را کاهش می دهد که باکتری های خوب را از بین می برند. یکی از نتایج جالب این است که به دلیل کاهش قرار گرفتن در معرض انسان و محافظت در برابر عفونت، تنها 17 درصد از نوزادان تا یک سالگی به آنتی بیوتیک نیاز داشتند که با سطوح بالاتر باکتری های مفید مانند بیفیدوباکتری ها مرتبط بود. در گروه قبل از همه گیری، 80 درصد از نوزادان تا 12 ماهگی آنتی بیوتیک مصرف کرده بودند.
پروفسور جاناتان هوریهان، مشاور متخصص اطفال در خیابان تمپل ایرلند و نویسنده ارشد مشترک این تحقیق، گفت: این مطالعه دیدگاه جدیدی در مورد تأثیر انزوای اجتماعی در اوایل زندگی بر میکروبیوم روده ارائه می کند. به ویژه، کاهش نرخ آلرژی در میان نوزادان در طول قرنطینه می تواند تأثیر سبک زندگی و عوامل محیطی، مانند مصرف مکرر آنتی بیوتیک را بر افزایش بیماری های آلرژیک نشان دهد. ما امیدواریم این کودکان را در سن پنج سالگی مجدداً بررسی کنیم تا ببینیم آیا این تغییرات جالب در میکروبیوم اولیه روده تأثیرات بلندمدتی دارد یا خیر.