ارتباط باکتری خراش گربه بارتونلا با روان پریشی
به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، بزرگسالان مبتلا به اسکیزوفرنی یا سایر اختلالات روان پریشی سه برابر بیشتر از افراد بدون این بیماری ها احتمال ابتلا به DNA بارتونلا در خون خود را دارند. این نشان می دهد که پاتوژن های ناقل مانند بارتونلا می توانند در بیماری های روانی نقش داشته باشند.
محققان نمونه خون 116 نفر را تجزیه و تحلیل کردند و نشان دادند که DNA بارتونلا در مبتلایان به روان پریشی قابل توجه است. این مطالعه خواستار تحقیقات بیشتر در مورد علل عفونی بالقوه اختلالات روانپزشکی است.
این کار بیشتر از این ایده حمایت می کند که پاتوژن ها - به ویژه پاتوژن های منتقله از طریق ناقل - می توانند در بیماری روانی نقش داشته باشند.
بارتونلا گروهی از باکتری های ناقل هستند که عمدتاً از طریق بندپایانی مانند کک، شپش و کنه های بالقوه و همچنین حیواناتی که آنها را در خود جای داده اند، منتقل می شوند.
Bartonella henselae با بیماری خراش گربه مرتبط است، که تا همین اواخر تصور می شد که یک عفونت کوتاه مدت (یا خود محدود شونده) باشد. حداقل 45 گونه مختلف بارتونلا وجود دارد که 18 گونه از آنها انسان را آلوده می کنند.
روش های بهبود یافته برای تشخیص عفونت بارتونلا در حیوانات و انسان منجر به تشخیص بارتونلوز در بیماران مبتلا به بیماری های مزمن و همچنین در برخی از بیماران با علائم روانپزشکی شده است.
در این مطالعه جدید که در مجله Frontiers in Psychiatry منتشر شده است، محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی خون 116 نفر را برای شواهد وجود DNA بارتونلا و آنتی بادی های خاص بارتونلا تجزیه و تحلیل کردند.
نمونه ها طی یک مطالعه تحقیقاتی نشانگرهای زیستی که توسط دکتر شانون دلانی و همکارانش در مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا (CUIMC) انجام شد، جمع آوری شد.
از 116 نفر، 29 نفر در گروه کنترل بودند. 16 نفر پرودرومال بودند، به این معنی که علائم داشتند اما تشخیص رسمی نداشتند. 51 کودک، نوجوان یا بزرگسال مبتلا به روان پریشی بودند. و 20 نفر از بستگان نزدیک افراد مبتلا به روان پریشی بودند.
در مطالعه قبلی که در کلمبیا انجام شد، همین بیماران برای افزایش واسطه های التهابی - به عبارت دیگر، شواهدی از التهاب - آزمایش شدند. آن مطالعه نشان داد که بیماران مبتلا به روان پریشی احتمال بیشتری برای افزایش نشانگرهای التهابی در خون دارند.
ما می خواستیم عوامل بالقوه التهاب را در بیماران مبتلا به بیماری های عصبی-روانی بررسی کنیم. بر اساس ارتباط هایی که بین بارتونلا و علائم بیماری روانی در کار قبلی خود دیده ام، عفونت بارتونلا می تواند یکی از گزینه های احتمالی باشد.
چهل و سه درصد از شرکت کنندگانی که مبتلا به روان پریشی تشخیص داده شدند، DNA بارتونلا را در خون خود داشتند در حالی که این رقم در جمعیت کنترل ۱۴ درصد بود. علاوه بر این، با استفاده از توالی یابی DNA، این تیم توانست گونه های بارتونلا را برای 18 شرکت کننده از 31 شرکت کننده با بارتونلا در خونشان شناسایی کند، از جمله عفونت یا عفونت همزمان با ) Bartonella henselae(11/18، ) Bartonella vinsonii subsp. berkhoffii6/18)، Bartonella quintana 2/18) )، Bartonella alsatica (1/18) و Bartonella rochalimae (1/18)
این دومین مطالعه ای است که بارتونلا را در خون بیماران روانپزشکی شناسایی می کند. مطالعه ای در سال 2020 که به دلیل همه گیری کووید قطع شد، DNA گونه بارتونلا را در 11 نفر از 17 (65%) بیمار دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی مبتلا به اسکیزوفرنی در مقابل یکی از 13 (8٪) در کنترل داوطلب سالم یافت.
ما اکنون وجود گونه بارتونلا را در خون دو گروه جداگانه از بیماران مبتلا به علائم عصبی روانی نشان داده ایم، که نشان می دهد این باکتری ها به عنوان محرک بالقوه این علائم ارزش مطالعه بیشتر را دارند.
حداقل، ما باید ادامه دهیم تا ببینیم آیا این یافته ها در سایر جمعیت های بیماران تکرار می شوند یا خیر.
دکتر برایان فالون از CUIMC خاطرنشان می کند: این مطالعه از ارتباط بین عفونت گونه بارتونلا و روان پریشی حمایت بیشتری می کند و ممکن است پیامدهای بالینی مهمی داشته باشد.
با این حال، شایان ذکر است که ارتباط علیت را اثبات نمی کند. عوامل دیگری ممکن است در ارتباط باشد.
یافته مهم دیگر این بود که فراوانی تست های آنتی بادی مثبت برای عفونت بارتونلا برای گروه شاهد در مقایسه با افراد مبتلا به روان پریشی تفاوت معنی داری نداشت. این نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض بارتونلا در جمعیت عمومی رایج است و تکیه بر نتایج آزمایشات سرولوژیکی به تنهایی می تواند گمراه کننده باشد.