ارتباط بلوغ میکروبیوم روده نوزاد با بیماری آلرژی
به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، تغییرات میکروبیوم روده با افزایش شیوع بیماری آلرژیک مرتبط است.
مطالعه جدیدی که در مجله Nature Communications منتشر شده است، ارتباط بین بلوغ میکروبیوم روده نوزاد و سیستم ایمنی نوزاد را بررسی می کند.
آلرژی در سراسر جهان در حال افزایش است، همراه با تغییرات در شرایط اجتماعی و زیست محیطی که می تواند میکروبیوم انسان را تحت تاثیر قرار دهد. میکروبیوم در اوایل زندگی، بلافاصله پس از تولد ایجاد می شود، اما در طول بلوغ، چندین تغییر را تجربه می کند.
عوامل خطر برای آلرژی ها و تغییرات میکروبیوتا مشترکات زیادی دارند، از جمله نحوه زایمان، سبک زندگی روستایی یا شهری، الگوهای غذایی و مصرف آنتی بیوتیک. بلوغ میکروبیوم سالم نیز با بلوغ سیستم ایمنی همراه است.
چهار نوع آلرژی با افزایش ایمونوگلوبولین E (IgE) و پاسخ های التهابی نوع 2 که به طور نامناسب فعال شده اند، علت یکسانی دارند. این چهار بیماری شامل درماتیت آتوپیک، آسم، آلرژی غذایی و رینیت آلرژیک است.
این پدیده انگیزه مطالعه فعلی است که هر چهار مورد را به طور موازی در ارتباط با تغییرات میکروبیوم زیربنایی آنها بررسی کرد.
این مطالعه از داده های دقیق از گروه طولی CHILD آینده نگر بیش از 1100 کودک استفاده کرد که از بدو تولد پیگیری شدند.
یافته ها نشان می دهد که چهار وضعیت آلرژیک به طور مداوم با تغییرات خاصی در میکروبیوم و تأثیرات اولیه زندگی در کودکان پنج ساله مرتبط است.
بیشترین افزایش خطر با مصرف آنتی بیوتیک قبل از سن یک سالگی بود که بیش از دو برابر خطر اولیه بود. قابل توجه است که بلوغ میکروبیوم روده نوزاد با افزایش تنوع میکروبی در سال اول زندگی مشخص می شود، زیرا گونه های مختلف تغییراتی را در سرعت رشد خود نشان می دهند تا کم و بیش فراوان شوند. این تحقیق نشان داد که بلوغ در یک سالگی با آلرژی در دوران کودکی مرتبط است. به این معنا که نوزادانی که در یک سالگی تنوع میکروبی روده کمتری را نشان دادند، که مشخصه بلوغ دیررس میکروبیوتای روده است، در پنج سالگی بیشتر در معرض خطر آلرژی قرار دارند.
همه کودکان مبتلا به هر یک از این چهار آلرژی در سن پنج سالگی در مقایسه با کودکان بدون آلرژی، دوره پیش بینی شده میکروبیوتا در یک سالگی کمتری داشتند. هر دوی این اختلالات با یک مسیر مشترک مرتبط بودند.
کودکان با سابقه آلرژی در 5 سالگی تغییرات خاصی را در فراوانی 9 گونه نشان دادند، مانند کاهش در Anaerostipes hadrus، Fusicatenibacter saccharivorans، اما افزایش در Eggerthella lenta، و Escherichia coli و غیره.
برخی از این موارد بیشتر با مواجهه های خاص مانند مصرف آنتی بیوتیک، شیردهی و سابقه آتوپیک در پدر مرتبط بودند.
این برای شناسایی مجموعه ای از مسیرهای عملکردی و متابولیکی آسیب دیده در کودکان مبتلا به آلرژی انجام شد.
این منجر به کاهش یکپارچگی مخاط از طریق تخریب مخاطی با کاهش پیوندهای دی سولفید سیستئین، استرس اکسیداتیو بالاتر، کاهش تخمیر ثانویه محصولات هضم نشده یا نیمه هضم شده در روده، و افزایش سطح آمین های بیوژنیک ردیابی شد.
آمین های کمیاب (TA) شامل فنیل اتیلامین، تریپتامین و تیرامین هستند که همگی به گیرنده های مرتبط با TA (TAARs) روی سلول های روده و ایمنی متصل می شوند. هنگامی که غلظت آنها افزایش می یابد، ممکن است باعث التهاب مزمن شود.
بنابراین، محدود کردن فراوانی TA از طریق جابجایی میکروبیوتا ممکن است یک عنصر کلیدی در ایجاد تحمل ایمنی در دوران نوزادی باشد.
بنابراین بلوغ میکروبیوم روده نوزاد، مشخصات عملکردی و متابولیکی نوزاد را تغییر می دهد. علاوه بر این، بوتیرات، یک اسید چرب با زنجیره کوتاه مهم (SCFA) تولید شده توسط تخمیر ثانویه، با F. saccharivorans و A. hadrus همراه بود. این به عنوان کلیدی برای تحمل ایمنی شناخته شده است.
گونه های باکتریایی که در کودکان مبتلا به آلرژی به وفور یافت می شوند، با پیامدهای نامطلوب سلامتی مرتبط هستند و ممکن است بیماری زا شوند. جالب توجه است که بسیاری از این ویژگی ها توسط متابولیت ها مشترک است که در سطوح بالاتری نیز در این کودکان وجود دارد.
بنابراین، به نظر می رسد که تغییر در این مسیرها، حلقه ارتباطی بین تاخیر زودرس در بلوغ میکروبیوم روده در یک سال و تشخیص یکی از این آلرژی ها در سن پنج سالگی باشد.
این انجمن های اپیدمیولوژیک از زیر مجموعه ای از گروه CHILD استخراج شد.
تحقیقات بیشتری برای حمایت از این تجزیه و تحلیل ها با در نظر گرفتن تفاوت های طبیعی بین ترکیب میکروبیوم روده در افراد مختلف و مکان های جغرافیایی مورد نیاز است.
با این حال، دانشمندان درک بیشتری از این که چگونه میکروبیوم روده نوزاد می تواند تغییراتی را نشان دهد که توسعه آینده آلرژی های دوران کودکی را پیش بینی و تا حدی توضیح می دهد، ارائه کردند.