ارتباط تجربیات کودکی و شتاب سن اپی ژنتیک
به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، پژوهشی که توسط دانشکده پزشکی دانشگاه نورث وسترن فاینبرگ، شیکاگو، انجام شد، ارتباط تجارب نامطلوب دوران کودکی را با تغییرات در شتاب سن اپی ژنتیک بررسی کرده است. در مقاله با عنوان ارتباط تجربیات نامطلوب دوران کودکی با پیری اپی ژنتیکی شتابزده در میانسالی، محققان از داده هایی از یک مطالعه عروق کرونر 30 ساله استفاده کردند تا تایید کنند که اندازه گیری های مختلف شتاب سن اپی ژنتیک با دوران کودکی نامطلوب مرتبط است. تجربیات نامطلوب دوران کودکی (ACEs) به طور کلی به عنوان شرایط خشونت، سوء استفاده، بی توجهی، تضعیف ایمنی و بی ثباتی خانگی توصیف می شود که اکثر کودکان در مقطعی قبل از رسیدن به 18 سالگی تجربه می کنند. ACE های بیشتر دارای پیامدهای نامطلوب سلامتی قابل توجهی هستند.
محققان از داده های توسعه خطر عروق کرونر در بزرگسالان جوان (CARDIA) استفاده کردند، مطالعه ای که در ابتدا برای بررسی عوامل مؤثر در ایجاد بیماری های قلبی عروقی طراحی شده بود. کاردیا با یک ارزیابی پایه در سال 1985 آغاز شد و هشت معاینه پیگیری را طی 30 سال انجام داد. دو نقطه زمانی پیگیری کاردیا در تجزیه و تحلیل استفاده شد، ۱۵ سالگی و ۲۰ سالگی، که شامل پرسشنامه ACEs بود. پنج اندازه گیری مبتنی بر متیلاسیون DNA مرتبط با پیری بیولوژیکی و سلامت طولانی مدت در ۱۵ و ۲۰ شالگی اندازه گیری شد. نشانگرهای اپی ژنتیکی شرکت کنندگان با چهار یا بیشتر ACE با آنهایی که کمتر از چهار ACE داشتند مقایسه شد. داشتن چهار یا بیشتر ACE به طور مداوم با اندازه گیری های مختلف شتاب سن اپی ژنتیک (EAA) مرتبط بود.
پروفایل متیلاسیون DNA نشان داد که شرکت کنندگان با چهار یا بیشتر ACE احتمالاً سن اپی ژنتیکی بالاتری نسبت به سن تقویمی خود دارند، مستقل از وضعیت اجتماعی و اقتصادی آنها در اوایل یا اواخر زندگی. نتایج با اندازه گیری های متعدد EAA نشان می دهد که ACE ها ممکن است در مسیرهای اپی ژنتیک مختلف نقش داشته باشند که در اواخر عمر باقی می مانند و ممکن است با شرایط پیش بالینی و بیماری های آشکار مرتبط باشند. داده های جمع آوری شده در این مطالعه همچنین نشان می دهد که گروهی با چهار یا بیشتر ACE احتمال کمتری داشت که متاهل باشند، احتمال بیشتری داشت که سیگاری باشند، از نظر بدنی کمتر فعال بودند و درآمد کمتری داشتند.