استفاده از فاژها برای نابودی عفونت سودوموناس آئروژینوزا
به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، یک مطالعه جدید استفاده از فاژ درمانی را برای ریشه کن کردن عفونت های مقاوم به چند داروی سودوموناس آئروژینوزا در یک موجود زنده (in vivo) با پیامدهای جدید مهم برای مقاومت آنتی بیوتیکی توصیف می کند.
تحقیقات منتشر شده در Nature Communications توسط محققان دانشگاه لیورپول، یافته های جدید مهمی را در مبارزه با پاتوژن اولویت سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان می دهد.
مقاومت ضد میکروبی (AMR) یک تهدید جهانی جدی برای توانایی ما در درمان عفونت های باکتریایی است. یکی از این پاتوژن ها، سودوموناس آئروژینوزا است، یک عفونت عمده بیمارستانی که باعث بیماری شدید از جمله سپسیس می شود. P. aeruginosa مقاوم به آنتی بیوتیک توسط WHO به عنوان پاتوژن اولویت 1 با نیاز فوری به درمان های جدید شناخته شده است. به این ترتیب، علاقه مجددی به استفاده از باکتریوفاژها (فاژها) به عنوان یک داروی درمانی وجود دارد.
فاژها، ویروس هایی که باکتری ها را می خورند، می توانند برای درمان عفونت های باکتریایی و کاهش مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها با از بین بردن موانع معروف به بیوفیلم که اثر ضد میکروبی را کاهش می دهند، استفاده شوند. هر فاژ می تواند باکتری های منفرد را هدف قرار دهد، می تواند با فاژها و آنتی بیوتیک های متعدد ترکیب شود و به طور خاص برای هر بیمار منفرد سازگار شود.
دینامیک درمان P. aeruginosa با فاژ در داخل بدن به خوبی درک نشده است. با این حال، یک مقاله جدید امکان های بالقوه تغییر بازی را در استفاده از فاژ درمانی برای کاهش بار باکتریایی P. aeruginosa مقاوم به چند دارو و به طور همزمان حساس کردن مجدد این باکتری ها به آنتی بیوتیک ها نشان می دهد.
محققین اصلی، پروفسور جو فوترگیل و پروفسور آراس کادی اوغلو از گروه عفونت بالینی، میکروبیولوژی و ایمونولوژی در دانشگاه لیورپول گفتند: ما یک مدل جدید برای بررسی عفونت های سیستمیک P. aeruginosa مقاوم به پان pan-resistant در داخل بدن ایجاد کردیم. با استفاده از این مدل، ما نشان دادیم که فاژ درمانی پتانسیل درمانی قوی را نشان می دهد و عفونت را از چندین ناحیه ارگان و خون پاک می کند.
برخی از باکتری های باقی مانده، به ویژه در ریه ها، به دلیل محدود کردن جذب فاژ، مقاومت فاژی را نشان می دهند، اما به طرز شگفت انگیزی، مقاومت به فاژ منجر به حساس شدن مجدد به طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها می شود که در نهایت منجر به پاکسازی باکتریایی می شود.
پتانسیل استفاده از فاژ درمانی برای کاهش بار باکتریایی P. aeruginosa مقاوم به پان و به طور همزمان حساسیت مجدد باکتریها به آنتی بیوتیک ها در حال تغییر است. بنابراین، تجویز متوالی باکتریوفاژ و درمان آنتی بیوتیکی می تواند راه حل مناسبی در مبارزه با عفونت های P. aeruginosa مقاوم به پان باشد.