بررسی دقیق رشد جنین موش در رحم مهندسی شده
به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، محققان EMBL رحم مهندسی شده ای ایجاد کرده اند که امکان بررسی دقیق تر رشد جنین موش را فراهم می کند.
ما راه درازی را در درک رشد جنین پیموده ایم، اما هنوز سوالات زیادی پیرامون مراحل اولیه حیاتی این فرآیند پیچیده، به ویژه تعامل بین جنین و رحم مادر در مرحله لانه گزینی وجود دارد. درک عمیق تر این فرآیند می تواند بینش های اساسی در مورد زیست شناسی رشد، سلامت باروری، تکامل و بسیاری موارد دیگر ارائه دهد. با این حال، مطالعه آن چالش برانگیز است، به ویژه به دلیل عدم دسترسی به رحم برای بررسی های دقیق.
برای مقابله با این مانع، ولادیسلاو بوندارنکو، زمانی که دانشجوی دکترا در گروه تحقیقاتی تاکاشی هیراگی، رهبر سابق گروه در EMBL بود، پروژه ای را اجرا کرد و با محققانی از سایر مؤسسات پیشرو همکاری کرد. آنها (3E-uterus) را ساختند - یک محیط رحم مهندسی شده ex vivo که از یک ماده ژله مانند و شفاف با ساختار سه بعدی استوانه ای ساخته شده است.
سلول های اکتودرم خارج جنینی - سلول های تخصصی که از جنین حمایت ساختاری می کنند و بعداً به تشکیل جفت کمک می کنند - به آرامی به داخل جنین در حال رشد جمع می شوند. این فرآیند بخش مهمی از این مرحله اولیه رشد است و به جنین کمک می کند تا به شکل و ساختار داخلی مناسب خود برسد.
آنا ارزبرگر، رهبر گروه EMBL هایدلبرگ که به لحاظ نظری مسئول این امر است، گفت: ما توانستیم روند کاشت جنین موش را مشاهده کنیم، که شبیه به فیزیک مویینگی است - این پدیده شبیه به نحوه چسبیدن قطرات آب به سطوح به دلیل نیروهای کشش سطحی است. رفتار جنین را در این محیط کنترل شده توصیف می کند. او به شباهت این سیستم به مشکلات نوع خیس شدن در فیزیک اشاره کرد. با ادغام قلمروهای زیست شناسی و فیزیک، ما بینش های ارزشمندی در مورد چگونگی تغییر جنین در طول این فرآیند به دست می آوریم.
با سیستم 3E-uterus فرصت های جدیدی را برای مطالعه چنین فعل و انفعالاتی در زمینه پزشکی تولید مثل ایجاد می کنند.