تجارت میلیونی ماراتن کنکور 1402
به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، با منتشر شدن سوالات آزمون سراسری در برخی کانال های تلگرامی در حین برگزاری کنکور، گمانه زنی هایی در خصوص تقلب در این آزمون مطرح شد.
روز پنجشنبه ۲۹ دی ماه، در ساعات اولیه برگزاری مرحله اول کنکور سراسری ۱۴۰۲، سوالات آزمون گروه تجربی داخل برخی از کانال های تلگرامی قرار گرفت؛ اتفاق عجیبی که با توجه به قطعی اینترنت در مناطق برگزاری آزمون، اصلا توجیه پذیر نبود.
عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در واکنش به این ماجرا گفت: روز گذشته، سه صفحه از دفترچه سؤالات قبل از پایان آزمون منتشر شد، اما به سرعت توانستیم متخلف را شناسایی و بازداشت کنیم.
شاهد ادعای برخی کانال های فضای مجازی مبنی بر ارائه سوالات کنکور دی ماه امسال به داوطلبان در ازای دریافت ۲۰ الی ۱۴۰ میلیون تومان هستیم، که میزان هزینه ی آن به دریافت دفترچه و کلید آن بر سر جلسه آزمون یا قبل از آن بستگی دارد.
صحبت های رییس سازمان سنجش و آموزش کشور به هیچ عنوان به مذاق کاربران اینترنت خوش نیامد؛ چراکه قطعی اینترنت در ساعات اولیه صبح برای برگزاری کنکور، زندگی بسیاری از افراد را با مشکلاتی همراه کرده بود؛ برای مثال تاکسی های اینترنتی، پرداخت های اینترنتی و حتی کارتخوان هایی که با استفاده از سیم کارت فعال هستند، به طور کلی از کار افتاده بودند.
سال گذشته نیز در حین برگزاری آزمون سراسری گروه هنر، سوالات در فضای مجازی منتشر شده بود. این مسئله باعث شده بود تا بعضی افراد با ادعای فروش سوالات کنکور، هزینه های میلیونی از داوطلبان دریافت کنند. همچنین این افراد در کانال های تلگرامی خود، نحوه دریافت سوالات و آماده سازی کلید آزمون با قبولی ۸۰ درصد را برای مشتریان شان توضیح داده بودند. در توضیحات فروشندگان سوالات آزمون آمده بود که برخی از مراقبان کنکور، باعث دسترسی آن ها به سوالات شده اند. اتفاقی که نشان می دهد قطع اینترنت، عملا تاثیری در جلوگیری از تقلب ندارد.
همه کاربران اینترنت معتقدند سازمان سنجش و آموزش کشور به عنوان متولی اصلی برگزاری آزمون های سراسری، بایستی راهکاری جدی برای عدم تقلب و لو رفتن سوالات این آزمون سرنوشت ساز پیدا کند؛ قطع اینترنت شاید ساده ترین راهکار برای جلوگیری از تقلب باشد، اما به نظر می رسد که در مرحله نخست برگزاری کنکور ۱۴۰۲، موثر واقع نشد.