تشخیص تب کریمه کنگو
به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، با توجه به روند افزایشی بیماری تب کریمه کنگو بهتر است با علائم و تشخیص آن آشنا شویم. رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ایران با اعلام اینکه شمار مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو در این کشور به 34 نفر افزایش یافته، نسبت به افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری هشدار داد.
تب کنگو یک بیماری مسری و شایع است که از طریق کنه (CCHF) به افراد منتقل می شود.نوع ویروس در انسان ایجاد تب های خونریزی دهنده می کنند و همه RNA Virus هستند.طبق اطلاعیه سازمان جهانی بهداشت، بیماری تب کنگو به صورت انسان به انسان هم قابلیت انتقال دارد و راه انتقال آن، از طریق تماس با مایعات بدن فرد آلوده به این بیماری خواهد بود.
علائم:
فرد پس از ابتلا به بیماری حدوداً 2 تا 4 روز بعد از آن، ممکن است احساس خواب آلودگی داشته باشد. افسردگی هم در برخی از بیماران مبتلا مشاهده می شود. سایر علائم به شرح زیر است.
سردرد، سرگیجه، تب شدید
درد مفاصل، درد کمر یا گردن دردهای عضلانی و دل درد چشم های قرمز و دردناک
اسهال و استفراغ
حساسیت چشم ها به نور
صورت قرمز و برافروخته
درد در ناحیه گلو یا قرمزی در این ناحیه
وجود لکه های قرمز رنگ در گلو یا سقف دهان
نکته: علاوه بر موارد بالا، برخی افراد ممکن است با علائمی مثل زردی هم مواجه باشند. در موارد شدیدتر افراد دچار بدخلقی، سردرگمی و تغییرات در ادراک حسی خود نیز می شوند.
روش تشخیص:
در مراحل اولیه بیماری، پزشکان می توانند از طریق انجام آزمایش های زیر آن را تشخیص دهند: آزمایش Real Time-PCR و تشخیص آنتی بادی های تولید شده بر علیه ویروس با روش الایزا