توسعه درمانی برای یک نوع سرطان تنها درمدت 30 روز
به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، محققان دانشگاه Toronto و Insilico Medicine از یک پایگاه داده مبتنی بر هوش مصنوعی برای ایجاد دارویی استفاده کردند که به طور بالقوه می تواند سرطان کبد را درمان کند.
دانشمندانی از دانشگاه تورنتو و شرکت Insilico Medicine با کمک هوش مصنوعی، برای شایع ترین نوع سرطان کبد موسوم به کارسینوم هپاتوسلولار (HCC) درمانی پیدا کرده اند. آن ها برای انجام این کار یک پایگاه داده هوش مصنوعی از ساختارهای پروتئینی به نام AlphaFold را به Pharma AI دادند. سپس این سیستم روشی را برای درمان HCC پیدا کرد که پیش تر شناخته نشده بود.
این دارو فقط در عرض یک ماه و تنها پس از تکمیل هفت ترکیب ساخته شد. محققان پس از ایجاد دومین ترکیب درمانی، مولکول هدف جدیدی را پیدا کردند که می تواند برای درمان این نوع سرطان استفاده شود. بااین حال، همه داروهای بالقوه باید پیش از مصرف عمومی از مرحله آزمایش های بالینی عبور کنند.
هوش مصنوعی زایا این بار به کمک درمان سرطان می آید
الکس ژاوورونکوف، بنیان گذار و مدیرعامل Insilico Medicine می گوید: درحالی که دنیا از پیشرفت های هوش مصنوعی زایا در حوزه هنر و زبان به وجد آمده بود، الگوریتم های هوش مصنوعی زایای ما با کمک ساختار برگرفته از پایگاه داده AlphaFold یک بازدارنده بالقوه جدید را طراحی کرد.
مایکل لویت، برنده نوبل شیمی، درباره این دستاورد می گوید: این مقاله گواه دیگری بر ظرفیت هوش مصنوعی در افزایش سرعت، بهره وری و دقت فرایندهای کشف دارو است. با تلفیق توانایی پیش بینی AlphaFold و قدرت کشف هدف و طراحی دارو در پلتفرم Pharma AI از Insilico Medicine، می توان تصور کرد که در آستانه عصر جدیدی از کشف داروها با هوش مصنوعی قرار داشته باشیم.
نتایج این پژوهش در مجله Chemical Science منتشر شده است.
علاوه براین، محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا و BC Cancer در مطالعه ای مستقل توانسته اند هوش مصنوعی جدیدی بسازند که قادر است از روی وضعیت بیمار و یادداشت های پزشک نرخ بقای فرد را با دقت 80 درصدی پیش بینی کند. این سیستم برای همه انواع سرطان ها قابل استفاده است. نتایج این پژوهش که روی 47,625 نفر آزمایش شده، در مجله JAMA Network Open به چاپ رسیده است.