خطر آنفلوانزای پرندگان برای انسان ها
به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، طبق گزارش های جدید، سویه H5N1 آنفلوانزای پرندگان اکنون به پستانداران نیز سرایت می کند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد آنفلوانزای پرندگان هشدار داده است. هرچند «تدروس ادهانوم قبریسوس»، دبیرکل این آژانس بین المللی در نشست مطبوعاتی خود توضیح داد که مسیر فعلی این بیماری می تواند درآینده انسان ها را به طور نگران کننده ای در معرض خطر قرار دهد، اما خاطرنشان کرد که فعلاً خطری انسان ها را تهدید نمی کند. همچنین در مقاله مجله& MIT Technology Review گفته شده که در حال حاضر هیچ نشانه ای مبنی بر همه گیری این بیماری وجود ندارد.
در طول سال های گذشته، آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان به سرعت فراگیر شده است. یک سویه خطرناک از این بیماری که H5N1 نام دارد هم در پرندگان وحشی و هم در پرندگان اهلی هر قاره ای به جز قطب جنوب پیدا شده است (البته در مورد پنگوئن های قطب جنوب نیز نگرانی هایی وجود دارد). اکنون مشخص شده که حتی پستانداران نیز به این بیماری مبتلا می شوند.
معمولا سویه H5N1 فقط بین پرندگان پخش می شود، اما در چند وقت گذشته اتفاق دیگری رخ داده است و پستانداران نیز به آن مبتلا می شوند. ماه گذشته اعلام شده بود که آزمایش آنفلوانزای پرندگان سه خرس گریزلی در مونتانا مثبت شد. همچنین موارد مشابهی در بین سمورها و روباه ها نیز مشاهده شده است.
خطر آنفلوانزای پرندگان برای انسان ها
با این وجود، قبریسوس خاطرنشان کرد که در حال حاضر، خطر کمی برای انسان ها ارزیابی شده است، اما بدون توجه و اقدام کافی، هیچ تضمینی وجود ندارد که همه چیز به همین شکل باقی بماند.
در سال گذشته، یک مورد ابتلا انسان به آنفلوانزای پرندگان در ایالات متحده و چین گزارش شده است. در مجموع، سویه فعلی H5N1 باعث ابتلا کمتر از 10 مورد شناخته شده بوده است. علاوه بر این، طبق گفته WHO و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر انتقال این بیماری از انسان به انسان وجود ندارد.
WHO همچنین توصیه کرد که مانند همیشه، حیوانات وحشی مرده یا بیمار را لمس یا جمع آوری نکنید و آن ها را به مقامات محلی گزارش کنند.