خطر قارچ های بیماری زا با گرمایش زمین
به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، یک مطالعه جدید نشان می دهد که افزایش دما باعث می شود یک قارچ بیماری زا به نام Cryptococcus deneoformans واکنش های تطبیقی خود را به بیش از حد تبدیل کند. گرما تعداد تغییرات ژنتیکی قارچ را افزایش می دهد، که برخی از آنها احتمالاً ممکن است منجر به مقاومت حرارتی بالاتر و برخی دیگر احتمالاً به سمت پتانسیل بیماری زایی بیشتر می رود.
دنیا پر از موجودات کوچکی است که ما را خوشمزه می دانند. باکتری ها و ویروس ها به وضوح موارد نامناسبی بوده و محرک های همه گیری جهانی مرگبار و عفونت های آزار دهنده هستند. اما پاتوژن هایی که ما مجبور نبوده ایم زیاد روی آنها حساب کنیم قارچ ها هستند.
قارچ های بیماری زا
قارچ های بیماری زا (کاندیدا، آسپرژیلوس، کریپتوکوک و غیره) قاتل های بدنام افراد دچار نقص ایمنی هستند. اما در بیشتر موارد، افراد سالم نیازی به نگرانی در مورد آنها نداشته اند، و اکثریت قریب به اتفاق قارچ های بالقوه بیماریزای سیاره در گرمای بدن ما عملکرد خوبی ندارند. اما ممکن است که همه اینها ممکن است در شرف تغییر باشد.
یک مطالعه جدید از دانشکده پزشکی دانشگاه دوک نشان می دهد که افزایش دما باعث می شود یک قارچ بیماری زا به نام Cryptococcus deneoformans واکنش های تطبیقی خود را به بیش از حد تبدیل کند. این باعث افزایش تعداد تغییرات ژنتیکی آن می شود، که برخی از آنها احتمالاً ممکن است منجر به مقاومت حرارتی بالاتر و برخی دیگر احتمالاً منجر به پتانسیل بیماری زایی بیشتر شود.
به نقل از یکی از محققین در این حوزه، قارچ ها بیماری های عفونی به معنای مسری نیستند، ما قارچ ها را به یکدیگر منتقل نمی کنیم. اما هاگ ها در هوا هستند. ما همیشه هاگ قارچ ها را تنفس می کنیم و سیستم ایمنی ما برای مبارزه با آنها مجهز است. هاگ های قارچ معمولاً بزرگ تر از ویروس ها هستند، بنابراین موجودی ماسک های صورت موجود در برابر کووید احتمالاً برای متوقف کردن آنها کافی است. این و گرمای بدن انسان در حال حاضر. از سوی دیگر بیماری های قارچی در حال افزایش هستند، عمدتا به دلیل افزایش تعداد افرادی که سیستم ایمنی ضعیف یا بیماری های زمینه ای دارند اما در عین حال، قارچ های بیماری زا ممکن است با دمای گرم تر نیز سازگار شوند.
نتایج مطالعات
تیم تحقیقاتی از توالی یابی DNA برای مشاهده تغییراتی استفاده کرد که در غیر این صورت ممکن بود نادیده گرفته شوند. تجزیه و تحلیل محاسباتی به آنها اجازه داد تا ترانسپوزون ها را نقشه برداری کنند و سپس ببینند که چگونه حرکت کرده اند. استرس گرمایی جهش ها را سرعت می بخشد. پس از 800 نسل از رشد در محیط آزمایشگاهی، میزان جهش ترانسپوزون در قارچ هایی که در دمای بدن (37 درجه سانتیگراد) رشد کرده بودند، در مقایسه با قارچ هایی که در دمای 30 درجه سانتیگراد پرورش یافته بودند، پنج برابر بیشتر بود.
یکی از عناصر قابل انتقال، به نام T1، تمایل داشت خود را بین ژن های کدکننده قرار دهد که می تواند منجر به تغییراتی در نحوه کنترل ژن ها شود. عنصری به نام Tcn12 اغلب در توالی یک ژن فرود می آید و به طور بالقوه عملکرد آن ژن را مختل می کند و احتمالاً منجر به مقاومت دارویی می شود و نوع سوم، Cnl1، تمایل دارد که نزدیک یا در توالی تلومر در انتهای کروموزوم ها فرود آید.
دکتر آرتورو کاسادوال، رئیس میکروبیولوژی مولکولی و ایمونولوژی دانشگاه جان هاپکینز معتقد است که این یک مطالعه جذاب است و نشان می دهد چگونه افزایش دمای کره زمین ممکن است بر تکامل قارچ ها در جهت های غیرقابل پیش بینی تأثیر بگذارد. با گرم شدن جهان، ترانسپوزون های موجود در قارچ های خاک مانند کریپتوکوکوس نئوفرمانس می توانند تحرک بیشتری داشته باشند و تغییرات ژنومی را به روش هایی افزایش دهند که می تواند بیماری زایی و مقاومت دارویی را افزایش دهد.