درک محرک های مولکولی در ادم لنفاوی
به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، طبق مطالعه ای که در مجله تحقیقات بالینی منتشر شده است، دانشمندان مکانیسم های مولکولی را در زمینه توسعه دریچه لنفاوی کشف کرده اند، کشفی که می تواند در درمان ادم لنفاوی مفید باشد. ادم لنفاوی، یک بیماری مزمن که باعث تورم موضعی می شود، درمان شناخته شده ای ندارد و به گفته مؤسسه ملی بهداشت، از هر 100000 نفر در ایالات متحده یک نفر را مبتلا می کند. در این مطالعه، محققان به دنبال درک این موضوع بودند که چگونه جهش های ژنتیکی که قبلاً با ادم لنفاوی مرتبط بود به این بیماری کمک می کند. ادم لنفاوی یک وضعیت بالینی شایع و ناتوان کننده است و این مطالعه برای کشف مولکول ها و مسیرهای مسئول توسعه مناسب سیستم لنفاوی عملکردی طراحی شده است. اختلال در رشد لنفاوی منجر به ادم لنفاوی می شود.
تحقیقات قبلی به جهش در ژن های PIEZO1، ANGPT2 و TIE1 به عنوان مقصران بالقوه مسئول ادم لنفاوی اشاره کرده است. در مطالعه کنونی، محققان موش هایی را که این ژن ها را از دست داده بودند، مطالعه کردند تا بهتر بفهمند که چگونه یک سیستم لنفاوی سالم رشد می کند و چگونه تغییرات ژنتیکی می تواند منجر به ادم لنفاوی شود. با انجام توالی RNA بر روی موش ها همراه با مطالعات مبتنی بر سلول، محققان مشاهده کردند که فعال شدن PIEZO1 در سلول های اندوتلیال لنفاوی منجر به اگزوسیتوز سریع یا فرآیند ادغام وزیکول ها با غشای پلاسمایی و آزاد شدن محتویات آن ها از جمله رشد غیرمنتظره لیگاند فاکتور، Angiopoietin-2 به خارج از سلول می شود.
محققان همچنین مشاهده کردند که این فعال سازی سیگنال دهی را در ژن های مرتبط با ادم لنفاوی افزایش داد و باعث شد سلول های FOXO1 را صادر کنند، پروتئینی که تشکیل دریچه های لنفاوی را سرکوب می کند. در مجموع، این یافته ها بینشی را در مورد تنظیم ژنتیکی عملکرد لنفاوی و مسیرهای مولکولی درگیر در ادم لنفاوی ارائه می دهد. همچنین محققان مسیر مولکولی جدیدی را شناسایی کردند که نشان می دهد چگونه نشانه های مکانیکی یا فیزیکی می توانند باعث ایجاد دریچه های لنفاوی در مکان و زمان مناسب شوند. درست در جایی که احتمالاً نشانه ای وجود دارد که نیروهای فیزیکی برای تشکیل دریچه نیاز دارند. محققان اکنون در حال بررسی هستند که آیا این مسیر در رشد عروق خونی و هیبریدی نیز صادق است یا خیر، به ویژه در ایجاد یک رگ منحصر به فرد در جلوی چشم به نام کانال شلم که یک رگ لنفاوی مانند است. دلیل اهمیت کاوش در کانال شلم به دلیل نقش مهمی است که این رگ در کنترل فشار در چشم و جلوگیری از پیشرفت گلوکوم ایفا می کند.