رابطه رژیم غذایی و میکروبیوم روده
به گزارش واحد میکروبیولوژی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، مطالعه ای گسترده بر روی بیش از 21 هزار نفر با رژیم های غذایی متفاوت (گیاه خواری، گیاه خواری سخت گیر و همه چیزخواری) نشان داده است که نوع غذایی که مصرف می کنیم، تأثیر بسیار زیادی بر ترکیب باکتری های موجود در روده ما دارد.
محققان دریافتند که هر یک از این سه گروه رژیم غذایی، دارای "امضای میکروبی" منحصر به فردی هستند. به عبارت دیگر، نوع باکتری هایی که در روده افراد این گروه ها وجود دارد، با هم متفاوت است.
گیاه خواران سخت گیر: این افراد به طور کلی سالم ترین میکروبیوم را داشتند. باکتری های روده آن ها بیشتر با تخمیر فیبرهای موجود در گیاهان سازگار شده بودند و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر بیشتری تولید می کردند که برای سلامت روده بسیار مفید هستند.
گیاه خواران: این افراد نیز میکروبیومی سالم داشتند، اما تنوع باکتری های روده آن ها کمتر از گیاه خواران سخت گیر بود. وجود باکتری Streptococcus thermophilus در روده این افراد که معمولاً در محصولات لبنی یافت می شود، یکی از تفاوت های اصلی آن ها با گیاه خواران سخت گیر بود.
همه چیزخواران: میکروبیوم این افراد حاوی باکتری هایی بود که با هضم پروتئین های حیوانی سازگار شده بودند. همچنین، برخی از باکتری های موجود در روده آن ها با بیماری های التهابی روده و سرطان روده بزرگ مرتبط بودند.
افرادی که رژیم های غذایی گیاهی دارند (گیاه خواران و گیاه خواران سخت گیر) به طور کلی میکروبیوم سالم تری نسبت به همه چیزخواران دارند. با این حال، کیفیت غذا مهم تر از نوع رژیم غذایی است. مصرف غذاهای گیاهی، به ویژه فیبر، برای سلامت روده بسیار مفید است. این مطالعه نشان می دهد که با انتخاب های غذایی مناسب، می توانیم میکروبیوم روده خود را بهبود بخشیده و به سلامت خود کمک کنیم.