رکورد قدمت DNA به دو میلیون سال پیش رسید

به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، با کشف DNA مربوط به دو میلیون سال پیش از بازیابی رسوبات در گرینلند، قدیمی ترین DNA کشف شده تا به امروز از معیار قبلی که قدمت یک میلیون ساله داشت و در سال ۲۰۲۱ تعیین شده بود، عبور می کند. به دلیل اینکه DNA از ارگانیسم های مختلفی است، به پژوهشگران امکان می دهد اکوسیستمی را که ۲ میلیون سال پیش در شمال گرینلند وجود داشت، در زمانی که آب و هوا گرم تر از امروز بود، بازسازی کنند.

متد کشف DNA

DNA از ارگانیسم های فسیل شده به دست نیامده، بلکه به ذرات معدنی در لایه های رسوبی متصل شده است. محققان DNA باستانی را از لایه های شن، سیلت و گل به ضخامت بیش از ۹۰ متر به دست آوردند و این شرایط به حفظ DNA کمک کرد، زیرا آنزیم ها نمی توانستند به آن برسند تا آن را تجزیه کنند.

نتایج بررسی DNA زیست بوم

از بررسی این DNA محیطی از طیف وسیعی از ارگانیسم های ساکن در این منطقه به دست آمده است. شامل 102 جنس از گیاهان که برخی از آنها هنوز در شمال گرینلند رشد می کنند، مانند درختچه های Dryas و Vaccinium. اما دیگران دیگر در آنجا زندگی نمی کنند، مانند درختان صنوبر (Picea)، زالزالک (Crataegus) و گل های Populus. در مورد گونه های جانوری نتایج کمتری شناسایی شد، احتمالاً به این دلیل که آنها همیشه کمتر از گیاهان زیست توده را تشکیل می دهند. با این وجود، DNA خرگوش های قطبی (Lepus arcticus)، جوندگان مربوط به لمینگ ها و مشک ها، غازها و گوزن های شمالی را نشان داد. همچنین DNA یک فیل منقرض شده وجود داشت که تیم آزمایشی آن را ماستودون تشخیص داد و نه ماموت. ماستودون ها چندین میلیون سال در قاره آمریکا زندگی می کردند، اما قبلاً در گرینلند یافت نشده بودند. مشخص نیست که ماستودون ها چگونه ممکن است به گرینلند سفر کرده باشند، اما ممکن است از یخ دریا عبور کرده باشند.