تشخیص اختلال قلب جنین در زنان باردار
به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، برخی از افراد دارای آنتی بادی های ضد Ro/SSA (اتوآنتی بادی های آنتی ژن A مرتبط با سندرم شوگرن) بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس یا سندرم شوگرن دارند، اما بسیاری از آنها هیچ علامتی ندارند. یک کارآزمایی بالینی نشان می دهد که سطوح بالای این آنتی بادی ها در زنان باردار با بلوک دهلیزی بطنی جنین (AVB) مرتبط است، که زمانی رخ می دهد که التهاب و زخم های بعدی از رسیدن سیگنال های الکتریکی دهلیزهای قلب به بطن ها جلوگیری می کند. این بیماری با قدم زدن مادام العمر همراه است و می تواند کشنده باشد. بیماری مادرزادی قلبی می تواند به دلایل گوناگونی در نوزادان دیده شود. معمولا نقص در فرایند رشد و تکامل این اندام در زمان بارداری، مهم ترین علت ایجاد این اختلال های مادرزادی به شمار می رود. این نقص ها معمولا دلایل ژنتیکی دارند که در رشد و تکمیل قلب اختلال ایجاد می کنند. معمولا تا ۱ ماه بعد از تولد، این مشکلات قابل شناسایی هستند و در برخی موارد بعد از دوران بلوغ یا دوران کودکی نشانه های بیماری مشاهده می شود.
در این کارآزمایی که نظارت برای جلوگیری از احتمال وقوع سریع بلوک AV نامیده می شود، بروز AVB با سطوح بالاتر آنتی بادی های anti-Ro/SSA افزایش یافت و به 7.7 درصد برای افراد در چارک بالا رسید که به 27.3 درصد افزایش یافت. در افرادی که دارای فرزند قبلی بودند که AVB داشتند، اگرچه تعداد شرکت کنندگان در آن دسته کم بود. تیتر آنتی بادی در طول زمان تغییر نکرد. این کارآزمایی همچنین نشان داد که پایش ضربان قلب جنین در خانه به طور قابل اعتمادی ناهنجاری های هدایتی را تشخیص می دهد که ممکن است نیاز به اکوکاردیوگرام های سریالی را کاهش دهد.
بررسی سطوح آنتی بادی های anti-Ro/SSA پیشرفت مهمی است، زیرا برای زنان با تیتر پایین، نظارت احتمالاً ضروری نیست و برای کسانی که تیتر بالایی دارند، افزایش خطر از نظارت پشتیبانی می کند. این مطالعه همچنین نشان داد که تیتر آنتی بادی ها تغییر نمی کند و علاوه بر آنتی بادی ها، عوامل دیگری نیز در ایجاد خطر نقش دارند. نظارت در منزل می تواند به سرعت و با دقت بیماری جنینی را شناسایی کند، گام بزرگی به جلو است که ممکن است به طور قابل توجهی نیاز به اکوکاردیوگرام را کاهش دهد.