شناسایی دو گونه مخمر مؤثر بر التهاب روده در موادغذایی
به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، قارچ هایی که برای تولید محصولات غذایی استفاده می شوند دارای اثرات پروبیوتیکی بالقوه بر التهاب روده هستند.
بسیاری از گونه های قارچ به دلیل ظرفیت هایشان برای تخمیر، تولید طعم دهنده یا تولید مولکول های هترولوگ مورد استفاده و انتخاب صنایع غذایی قرار گرفته اند. بر اساس یک مطالعه جدید، 2 قارچ مورد استفاده برای تولید محصولات غذایی دارای اثرات بالقوه پروبیوتیک بر التهاب روده هستند. این مطالعه که در mSystems، مجله انجمن میکروبیولوژی آمریکا منتشر شده است، راه جدیدی را برای توسعه پروبیوتیک های جدید نشان می دهد.
تا به امروز، اطلاعات کمی در مورد تنوع مخمرهای موجود در مواد غذایی و تأثیر بالقوه آنها بر میکروبیوتای روده و سلامت روده وجود دارد. مخمرها قارچ های میکروسکوپی متشکل از سلول های منفرد هستند که با جوانه زدن تکثیر می شوند. برخی از آنها برای صدها سال استفاده شده اند، مانند Saccharomyces cerevisiae برای تولید شراب و نان، یا بسیاری دیگر برای تولید پوسته پنیر یا رسیدن، مانند Debaryomyces hansenii.
محققان مطالعه جدید را به این دلیل انجام دادند که در حال تلاش برای آگاهی بیشتر از تأثیر بالقوه میکروبیوتای قارچی بر سلامت انسان هستند. در این مطالعه خاص، ایده این بود که به طور خاص قارچ هایی را که توسط شرکت های مواد غذایی برای تولید محصولات غذایی (پنیر، شیرینی) استفاده می شود، مورد هدف قرار دهیم. ریچارد گفت: از آنجایی که علاقه ما بیشتر بر نقش قارچ ها در سلامت روده و ایجاد بیماری های التهابی روده (بیماری کرون و کولیت اولسراتیو) متمرکز است، ما تأثیر این قارچ ها را بر روی مدل های سازگار شده in vitro و in vivo بررسی کردیم.
محققان ابتدا مخمرهایی را انتخاب کردند که به شدت در تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار می گرفتند و طیف وسیعی از گونه های مخمر مختلف را نشان می دادند و سپس آنها را در آزمایش های برهمکنش ساده با سلول های انسانی کشت شده یا در یک مدل حیوانی خاص با تقلید از کولیت اولسراتیو آزمایش کردند.
آنها دریافتند که در مجموعه سویه هایی که برای تولید غذا استفاده می شوند، برخی از سویه ها می توانند در زمینه التهابی اثر مفیدی بر روده و میزبان داشته باشند. آنها 2 گونه از مخمرها، Cyberlindnera jadinii و Kluyveromyces lactis را شناسایی کردند که اثرات بالقوه سودمندی بر تنظیمات التهابی در مدل موش کولیت اولسراتیو داشتند. چندین آزمایش اضافی در تلاش برای رمزگشایی مکانیسم پشت این اثرات انجام شد. در مورد C. jadinii، به نظر می رسد که حفاظت توسط اصلاح میکروبیوتای باکتریایی پس از تجویز C. jadinii به موش ها انجام می شود که به نوبه خود حساسیت به التهاب روده را از طریق مکانیسمی هنوز ناشناخته تغییر می دهد.
این 2 سویه هرگز به طور خاص با چنین تأثیر مفیدی توصیف نشده اند، بنابراین حتی اگر نیاز به مطالعه بیشتر باشد، و به ویژه برای دیدن اینکه چگونه آنها در انسان کارآمد هستند، این یک کشف امیدوارکننده است.
سویه های C. jadinii و K. lactis دارای پتانسیل به عنوان سویه های مخمر پروبیوتیک برای مبارزه با التهاب در روده هستند، اما مطالعات بیشتری برای درک مکانیسم هایی لازم است که این گونه ها بر سلامت روده اثر می گذارند.