شناسایی میکروب های ویروس خوار ساکن برکه
به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران،دانشمندان اولین میکروب های شناخته شده ای را یافته اند که فقط می توانند ویروس ها را بخورند.
Halteria ciliates هر کدام روزانه حدود 10000 تا 1 میلیون ویروس را در آزمایشات آزمایشگاهی می خوردند. دانشمندان تخمین می زنند که در طبیعت، این عدد می تواند تا حدود 1 کوادریلیون افزایش یابد.
محققان در 27 دسامبر در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم گزارش دادند که هالتریا مژه داران کوچک و ساکن برکه ها، ویروس خوار هستند که می توانند با رژیم غذایی فقط ویروسی زنده بمانند. موجودات تک سلولی اولین موجوداتی هستند که زمانی که ویروس ها به تنهایی در منو هستند رشد می کنند.
دانشمندان قبلاً می دانستند که برخی از موجودات میکروسکوپی ویروس های آبزی مانند کلروویروس ها را مصرف می کنند که جلبک ها را آلوده کرده و از بین می برند. بوم شناس جان دلانگ از دانشگاه نبراسکا-لینکلن می گوید: اما مشخص نیست که آیا ویروس ها به تنهایی می توانند مواد مغذی کافی برای رشد و تولیدمثل ارگانیسم فراهم کنند.
دلانگ و همکارانش دریافتند در آزمایش های آزمایشگاهی، هالتریایی که در قطرات آب زندگی می کردند و فقط کلروویروس ها را برای تغذیه به آنها می دادند، تکثیر شدند.
با کاهش تعداد ویروس ها در آب، تعداد هالتریا افزایش یافت. دلونگ می گوید ویروس ها می توانند منبع خوبی از فسفر باشند که برای ساختن کپی از مواد ژنتیکی ضروری است. اما احتمالاً برای یک وعده غذایی کامل به ویروس های زیادی نیاز است.
این تیم تخمین می زند که در آزمایشگاه، هر میکروب Halteria روزانه حدود 10000 تا 1 میلیون ویروس می خورد. هالتریا در حوضچه های کوچک با تنقلات ویروسی فراوان ممکن است حدود یک کوادریلیون ویروس در روز را از بین ببرد.