عوامل مسبب پیری انسان
به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، عواملی که باعث پیری می شوند، به جای اینکه پیامد پیری باشند، موضوع بحث عمده ای در میان دانشمندان است. اکنون، تحقیقات جدید شروع به بررسی چگونگی تعیین اینکه چه چیزی پشت فرمان پیری انسان است، می پردازد. در مقاله جدیدی، پروفسور Joao Pedro de Magalhaes، مدل های پیری از حیوانات و ژنتیک انسان را ارزیابی کرده است تا ارزیابی کند که چگونه تحقیقات موجود به این سؤال پرداخته است و چگونه تحقیقات آینده می توانند با این سؤال چالش برانگیز مقابله کنند.
سیاری از زیست شناسان تکاملی منکر این هستند که پیری بخشی از مجموعه ژنتیکی یک حیوان است. در عوض، آنها پیری را به عنوان حالت پیش فرضی در نظر می گیرند که پس از برآورده شدن الزامات انتخاب طبیعی حیوان رخ می دهد. پس از تولد و بزرگ شدن فرزندانش، حیوان می تواند بمیرد. در واقع، در بسیاری از موجودات، از پروانه گرفته تا ماهی آزاد، این دقیقاً همان چیزی است که اتفاق می افتد. به محض اینکه تخم ها بارور می شوند و تخم گذاری می شوند، بالغ ها می میرند. با این حال، مطالعات اخیر نشان داده اند که اجزای ژنتیکی برای پیری وجود دارد و طول عمر تعیین شده ژنتیکی یک گونه را می توان با تغییر ژن ها یا رژیم غذایی تعدیل کرد. حداکثر طول عمر مشخصه گونه است. این حداکثر سالی است که یک عضو آن گونه برای زنده ماندن شناخته شده است. حداکثر طول عمر انسان 121 سال تخمین زده می شود.
این مقاله به مدل های تحقیقاتی برای آزمایش نظریه های پیری علّی، از جمله نظریه رادیکال های آزاد رو به زوال می پردازد و در نظر می گیرد که چگونه این مدل های مختلف می توانند از جست وجوی عوامل علّی پشتیبانی کنند و بیشترین پتانسیل را برای پاسخ به این سؤال و در نتیجه برای ترجمه بالینی دارند. پیری محصول جانبی متابولیسم طبیعی است. هیچ جهشی لازم نیست حدود 2 تا 3 درصد از اتم های اکسیژن گرفته شده توسط میتوکندری به اندازه کافی به گونه های اکسیژن فعال (ROS) کاهش می یابد. این ROS شامل یون سوپراکسید، رادیکال هیدروکسیل و پراکسید هیدروژن است. ROS می تواند به غشای سلولی، پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک اکسید و آسیب برساند. پروفسور د ماگالهاس، از بیوجرونتولوژی مولکولی در موسسه التهاب و پیری در دانشگاه بیرمنگام معتقد است آن چیزی که باعث پیری می شود، سوالی است که انسان ها هزاران سال است که از اولین تفکرات ارسطو در 2000 سال پیش با آن دست و پنجه نرم می کنند. امروز مدل های مختلفی وجود دارد. پیری نشان می دهد که تغییرات در همه چیز از ژنوم، سلول های بنیادی و سیستم ایمنی در پیری انسان نقش دارد.
در حالی که پیشرفت های اخیر در زمینه پیری انسان از تلاش برای مقابله با این معضل فاصله گرفته است و بر روی آزمایش روش هایی برای دستکاری پیری برای افزایش زندگی سالم متمرکز شده است، توانایی پاسخگویی به این سؤال فوق العاده دشوار به طور تجربی و قطعی می تواند باعث انقلابی جدید در علوم زیست پزشکی شود. اگر بتوان محرک های زیربنایی پیری را از نظر درمانی هدف قرار داد، منجر به تغییر پارادایم در پزشکی می شود.