فراخوان سیزدهمین جشنواره فناوری نانو
به گزارش روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، فناوری نانو یکی از مهم ترین فناوری های قرن ۲۱ محسوب می شود که انقلابی در تمامی جوانب زندگی بشر ایجاد کرده است؛ به طوری که جامعه جهانی در پی گسترش این فناوری در ابعاد مختلف است. جمهوری اسلامی ایران نیز همگام با جامعه جهانی از سال ۲٠٠۱ در جهت بهره برداری از قابلیت های فناوری نانو اقدام به تشکیل ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نموده است.
علاوه بر تلاش در ترویج فناوری نانو در سطح عموم مردم، دانش آموزان، متخصصان و فناوران، لازم است جایگاه تک تک بازیگران عرصه این فناوری در کشور، از دانشگاه ها و مراکز علمی گرفته تا شرکت ها و سازمانهای تجاری نیز معین گردد. برگزاری جشنواره های فناوری نانو می تواند علاوه بر توجه به این دو مهم، اهداف زیر را نیز دنبال کند:
شناخت پتانسیل های تحقیقاتی و صنعتی
تقویت همکاری بین صنعت و دانشگاه
نفوذ فناوری های توسعه یافته نانو در صنایع موجود
زمینه سازی برای حضور شرکت های نانو در بازارهای بین المللی
ارتقای دانش عمومی در حوزه فناوری نانو
تقدیر از برترین محصولات فناوری نانو
با توجه به برگزاری نمایشگاه فناوری نانو به صورت سالیانه، ستاد توسعه فناوری نانو در نظر دارد سیزدهمین نمایشگاه فناوری نانو (Iran Nano 2022) را در تاریخ 9 - 12& مهرماه 1401 در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار نماید.
بخش های جشنواره
در جشنواره فناوری نانو، نهادهای فعال در سه قالب حضور خواهند داشت. همچنین برگزاری کارگاه های تخصصی و مراسم تجلیل از برترین محصولات دارای تاییدیه فناوری نانو تجلیل خواهد شد.
• نهادهای ترویجی شامل باشگاه دانش آموزی، فروشگاه کتاب تخصصی، انجمن های دانشگاهی و شرکت های آموزشی؛
• مراکزعلمی شامل آزمایشگاه، دانشگاه و پژوهشگاه، پارک و مرکز رشد؛
• شرکت های صنعتی در ۱۲ بخش (Pavilion) سازندگان تجهیزات، خودرو، آب و محیط زیست، بهداشت و سلامت، ساختمان، کشاورزی و بسته بندی، نانومواد، نساجی، نفت و صنایع وابسته، بازرگانی؛ شرکت های مشاوره ای – خدماتی و کارگزاران خدمات فناوری و بخش بین الملل؛
مرکز رشد؛ سکوی ورود به بازار
مرکز رشد فناوری مرکزی است تحت مدیریت متخصصان حرفه ای که با ارائه خدمات حمایتی پیوسته و قابل دسترسی و همچنین ارائه مشاوره های لازم، در راستای ایجاد و توسعه حرفه های جدید توسط فن آفرینان در قالب واحد های فناور خصوصی و در جهت توسعه اقتصادی فعالیت می کند.
به دوره استقرار موسسات حقوقی در مراکز رشد به منظور تکمیل اهداف تجاری سازی و ایجاد کسب و کار کوچک، دوره رشد گفته می شود. واحد های فناور پس از اتمام دوره استقرار یا به عبارتی دوره رشد، و دستیابی به معیارهای رشد یافتگی در دو سطح عالی
(رتبه A) و سطح خوب (رتبه B) از مرکز رشد خارج می شوند. خروج واحد های فناور از مرکز بر طبق سطح بندی زیر صورت می گیرد که عبارتند از:
سطح: A در این سطح واحد فناور می بایست موفق به تولید نیمه صنعتی محصول بر طبق ایده محوری، راه اندازی پایلوت، تجاری سازی و فروش محصول و یا فروش دانش فنی شده باشد.
سطح: B در این سطح واحد فناور می بایست موفق به تولید محصول بر طبق ایده محوری در مقیاس آزمایشگاهی و در مقیاس نیمه صنعتی شده باشد.
در این دوره از جشنواره فناوری نانو، ۱۰ مرکز رشد در بخش پارک ها و مراکز رشد حضور داشتند.