وزیکول های خارج سلولی، امیدی برای درمان سرطان
به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، محققان موسسه Karolinska در سوئد موفق به ارائه درمان هدفمند سرطان از طریق حباب های غشایی کوچکی شده اند که سلول ها برای برقراری ارتباط از آنها استفاده می کنند. مطالعه ای با عنوان وزیکول های خارج سلولی نمایش دهنده آنتی بادی برای درمان سرطان هدفمند منتشر شده و نشان می دهد که این درمان رشد تومور را کاهش می دهد و بقا را در موش ها بهبود می بخشد. هنگامی که سلول ها با هم ارتباط برقرار می کنند، حباب های غشایی کوچکی به نام وزیکول های خارج سلولی می فرستند که حاوی مولکول های سیگنالینگ مختلف هستند. علاقه به این حباب های کوچک که گاهی به آن پیام در بطری بدن گفته می شود، در سال های اخیر افزایش یافته است زیرا می توان از آنها برای تحویل دارو استفاده کرد.
آنتی بادی ها به دنبال تومورها هستند
محققان موسسه کارولینسکا اکنون با بارگذاری این حباب ها با یک داروی شیمی درمانی و چسباندن آنتی بادی های ضد تومورها به سطح آنها، یک درمان سرطان هدفمند ایجاد کرده اند. علاوه بر هدف قرار دادن سلول های تومور، آنتی بادی ها به عنوان نوعی ایمونوتراپی عمل می کنند که منجر به افزایش اثر درمانی می شود. این درمان در صورت تزریق به موش های مبتلا به سرطان سینه یا ملانوم، رشد تومور را کاهش داد و بقا را بهبود بخشید. اسکار ویکلندر، پزشک و محقق در بخش پزشکی آزمایشگاهی، موسسه کارولینسکا و مفاصل معتقد است که با چسباندن آنتی بادی های مختلف به وزیکول های خارج سلولی، می توان تقریباً هر بافتی را هدف قرار داد و همچنین می توان آن ها را با انواع دیگر داروها نیز بارگیری کرد. بنابراین، این درمان پتانسیل استفاده در برابر سایر بیماری ها و انواع سرطان را دارد.
موثرتر و عوارض جانبی کمتر
امید این است که درمان جدید در از بین بردن سلول های تومور بدون تأثیر بر بافت سالم، در مقایسه با استراتژی های درمانی فعلی، خاص تر و مؤثرتر باشد. محققان قصد دارند بررسی کنند که آیا ترکیبات مختلف آنتی بادی ها و داروها می تواند درمان را بیشتر بهبود بخشد. در میان چیزهای دیگر، محققان می خواهند امکان تحویل mRNA را به عنوان یک داروی ضد سرطان بررسی کنند. در نهایت، ما امید آنها بر این است که مطالعه اخیر به یک پلت فرم درمانی جدید منجر شود که بتواند کارایی درمان را بهبود بخشد و عوارض جانبی در بیماری های سخت درمان، به ویژه سرطان را کاهش دهد.