چالش فرضیه کمک میکروب ها یه کاهش خطر ابتلا به آلرژی
به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، تحقیقات در مورد اینکه چگونه میکروب ها ممکن است از آلرژی جلوگیری کنند، نتایج متفاوتی را نشان می دهد. مطالعاتی که موش های وحشی و آزمایشگاهی را با هم مقایسه کردند نشان دادند که قرار گرفتن در معرض میکروب های مختلف همیشه واکنش های آلرژیک را کاهش نمی دهد، و این تصور را به چالش می کشد که قرار گرفتن در معرض میکروبی به طور جهانی در پیشگیری از آلرژی مفید است.
این تصور که سطحی از قرار گرفتن در معرض میکروبی ممکن است خطر ابتلا به آلرژی را کاهش دهد، در چند دهه اخیر به وجود آمده است و به عنوان فرضیه بهداشت نامیده می شود. اکنون، مقاله ای که در Science Immunology توسط محققان موسسه Karolinska منتشر شده است، این فرضیه را به چالش می کشد و نشان می دهد که موش هایی که از بدو تولد در معرض عفونی بالایی قرار دارند، توانایی مشابه، اگر نگوییم حتی بیشتر از موش های آزمایشگاهی (تمیز) برای ایجاد پاسخ های ایمنی آلرژیک دارند.
این که چگونه میکروب ها ممکن است از آلرژی جلوگیری کنند، موضوعی است که اخیراً مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات نشان داده اند که برخی عفونت ها ممکن است تولید آنتی بادی های التهابی به آلرژن ها را کاهش دهند و رفتار سلول های T درگیر در آلرژی را تغییر دهند. همچنین پیشنهاد شده است که باکتری های خوب در روده ما ممکن است قادر به خاموش کردن التهاب در سایر قسمت های بدن ما باشند.
اکنون محققان پاسخ ایمنی آلرژیک را در موش های وحشی (کثیف) با موش های آزمایشگاهی تمیز معمولی مقایسه کرده اند. آنها شواهد بسیار کمی از تغییر پاسخ آنتی بادی یا تغییر عملکرد سلول های T به روشی معنی دار پیدا کردند. همچنین به نظر نمی رسد که پاسخ های ضد التهابی برانگیخته شده توسط باکتری های خوب روده قادر به خاموش کردن پاسخ ایمنی آلرژیک باشند. برعکس، موش های وحشی هنگامی که در معرض آلرژن ها قرار می گرفتند، علائم قوی التهاب پاتولوژیک و پاسخ های آلرژیک را نشان دادند.
این کمی غیرمنتظره بود، اما نشان می دهد که به این سادگی نیست که بگوییم شیوه های زندگی کثیف آلرژی ها را متوقف می کند در حالی که سبک زندگی پاک ممکن است آن ها را از بین ببرد.
موش های وحشی از نظر ژنتیکی با موش های آزمایشگاهی تمیز یکسان هستند، اما در شرایط نیمه طبیعی نگهداری می شوند و از بدو تولد در معرض میکروبی غنی هستند.
جاناتان کوکت می گوید: سیستم ایمنی موش های وحشی بهتر نشان دهنده سیستم ایمنی انسان است و بنابراین امیدواریم که آنها بتوانند ما را به حقیقت نحوه عملکرد میکروب ها بر بدن نزدیک تر کنند.
این یافته ها به درک کلی ما از چگونگی ایجاد آلرژی کمک می کند و همچنین ممکن است پیامدهای بالینی داشته باشد. در محیط های کارآزمایی بالینی، محققان و پزشکان اخیراً تلاش هایی را برای درمان بیماران مبتلا به بیماری های التهابی با عفونت های تجربی انجام داده اند. به عنوان مثال، آلوده کردن افراد به کرم یا انجام پیوند مدفوع به عنوان ابزاری برای مبارزه با بیماری های التهابی پیشنهاد شده است. نوزادانی که از طریق سزارین به دنیا آمده اند، پیوند مدفوع مادر و مکمل های باکتریایی با هدف ترویج باکتری های خوب در روده نوزاد و سلامت آینده کودک انجام داده اند.
این زمینه تحقیقاتی می تواند بینش های مهمی در مورد چگونگی استفاده از عفونت ها و میکروب ها برای تسهیل سلامتی ارائه دهد، اما هنوز در مراحل اولیه است. سوزان نایلن، یکی از نویسندگان این مطالعه و دانشیار دپارتمان میکروبیولوژی، تومور و زیست شناسی سلولی، می گوید: مطالعه ما یادآوری است که قرار گرفتن در معرض کلی و گسترده با میکروب ها ممکن است اثرات مفید واضحی را که ما می خواهیم نداشته باشند.