ژن درمانی جدید نویدبخش درمان گلوکوم و همچنین AMD است

به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، یک روش نوین ژن درمانی می تواند به درمان بیماری های چشم از جمله گلوکوم و دژنراسیون ماکولای وابسته به سن (AMD) کمک کند. پژوهشگران از روشی مبتنی بر ویرایش ژنتیکی استفاده کرده اند تا ژن هایی که به تخریب بافت شبکیه منجر می شوند را غیرفعال کنند. این تکنیک می تواند به عنوان یک روش غیرتهاجمی و مؤثر برای کاهش سرعت یا توقف پیشرفت این بیماری ها استفاده شود. این پژوهش که توسط دانشگاه ترینیتی دوبلین انجام شده است، امیدهای تازه ای برای درمان بیماری های مرتبط با نابینایی ایجاد کرده است.

یک پیشرفت جدید در زمینه ژنتیک، به استفاده از ژن درمانی برای بیماری های چشمی مانند گلوکوم (آب سیاه) و دژنراسیون ماکولای وابسته به سن (AMD) مربوط است. پژوهشگران دانشگاه ترینیتی دوبلین نوعی ژن درمانی جدید به نام AAV-NDI1 را توسعه داده اند که از یک ویروس ایمن برای انتقال ژن به سلول ها استفاده می کند. این ژن درمانی با بهبود عملکرد میتوکندری ها (واحدهای تولید انرژی سلول) و کاهش استرس اکسیداتیو، سلول های عصبی شبکیه را در برابر آسیب محافظت می کند.

در آزمایش های انجام شده بر روی مدل های حیوانی، این روش توانسته است تعداد سلول های عصبی زنده را به طور قابل توجهی افزایش دهد و عملکرد چشمی بهتری ارائه دهد. همچنین این درمان در سلول های انسانی و مدل های حیوانی، بهبود فعالیت های انرژی زای سلولی و کاهش آسیب های اکسیداتیو را نشان داده است. این پژوهش امیدهای زیادی برای توسعه درمان های نوین جهت جلوگیری از نابینایی ناشی از این بیماری ها ایجاد کرده است.