ژن های سرکوبگر تومور به عنوان اهداف بالقوه درمانی

به گزارش واحد ژنتیک پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، سرطان ناشی از تغییرات ژنتیکی است که در طول زمان در سلول های فرد رخ می دهد. دو نوع اصلی از تغییرات وجود دارد، یعنی جهش های سوماتیک، که تغییرات در توالی DNA، و تغییرات تعداد کپی، که تغییر در تعداد کپی های یک ژن خاص است. تا پیش از این، این دو نوع تغییر برای ایجاد سرطان با هم کار می کردند، اما مطالعات سیستماتیک در مورد چگونگی تأثیر آنها بر روی یک ژن در یک فرد مورد نیاز بود. دانشمندان در IRB بارسلونا یافته های جدیدی را در ارائه دادند که نشان می دهد پیشرفت سرطان به طور قابل توجهی تحت تأثیر تعامل بین تغییرات تعداد کپی ژن و جهش ها قرار دارد. این تحقیق دانش قبلی را تأیید می کند که کاهش تعداد کپی با جهش در ژن های سرکوبگر تومور (که مانع عملکردهای محافظتی از سرطان آنها می شود) مرتبط است، در حالی که افزایش تعداد کپی با تعداد بیشتری از جهش های انکوژن که باعث پیشرفت سرطان می شوند، مرتبط است.

به طور غیر منتظره، محققان همچنین ارتباطی بین افزایش تعداد کپی ژن و جهش در ژن های سرکوبگر تومور، و ارتباط بین تعداد کپی کمتر و جهش های بیشتر در انکوژن ها ایجاد کردند. هر دوی این ارتباط متناقض بین جهش ها و تعداد کپی نیز در ژنوم های سرطانی شایع بودند. محققان بینش های جدیدی در مورد نقش تغییرات ژنتیکی در توسعه سرطان ارائه کرده اند و راه های جدیدی را برای در نظر گرفتن ژن های سرکوب کننده تومور به عنوان اهداف بالقوه برای درمان سرطان باز کرده اند. تحقیق اخیر نشان می دهد که افزایش و کاهش تعداد نسخه های ژن می تواند به روش های شگفت انگیزی رخ دهد که منجر به تکامل سرطان می شود. این یافته دیدگاه سنتی در مورد چگونگی این تعاملات را به چالش می کشد و نشان می دهد که ممکن است در گذشته رویدادهای مهم سرطان زا از دست رفته باشد.

یک ویژگی مشترک سرطان

رویدادهای ضربه دوم شامل یک نوع تغییر ژنتیکی مانند جهش است که در ترکیب با رویداد دیگری رخ می دهد که معمولاً تغییر شماره کپی است. این ترکیب اثرات رویدادهای منفرد را تقویت می کند و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. این امر به خوبی شناخته شده است که با انواع ارثی خطر سرطان، مانند انواع بیماری زا در ژن BRCA1 که باعث سرطان سینه و تخمدان می شود، رخ می دهد. در اینجا، محققان بر روی ضربه های دوم کمتر مورد مطالعه که شامل جهش های جسمی بود، تمرکز کردند. کشف این که این رویدادها محرک های مشترک در انواع مختلف سرطان هستند، اهمیت در نظر گرفتن ترکیب انواع جهش های مختلف در آنالیزهای ژنومی را نشان می دهد. دانشمندان روش جدیدی به نام MutMatch را برای مطالعه اثرات ترکیبی جهش ها و تغییرات تعداد کپی در سرطان ایجاد کردند. آنها داده های ژنتیکی حدود 18000 تومور را برای کشف الگوهای تغییرات ژنتیکی تجزیه و تحلیل کردند. این رویدادهای دو ضربه ای برای درک مراحل بعدی پیشرفت تومور بسیار مهم هستند. آنها برهمکنش های پیچیده ای را بین تغییرات ژنتیکی مختلف و نحوه مشارکت آنها در ایجاد سرطان ایجاد می کنند.

مسیرهایی به سوی رویکردهای درمانی جدید

این تحقیق یک نقشه راه برای تحقیقات آینده در زمینه ژنتیک سرطان ارائه می دهد. با بررسی تعاملات بین انواع مختلف تغییرات ژنتیکی، دانشمندان می توانند درک عمیق تری از چگونگی توسعه و پیشرفت سرطان به دست آورند. این دانش می تواند به توسعه درمان های جدید و موثرتر برای این بیماری منجر شود. درک تعامل بین جهش ها و تغییرات تعداد کپی، دانشمندان را قادر می سازد تا اهداف جدیدی را برای درمان های سرطان شناسایی کنند، از جمله اهدافی که قبلا نادیده گرفته شده اند، مانند ژن های سرکوبگر تومور هستند. از آنجایی که به طور متناقضی نشان داده شد که این ژن ها با افزایش تعداد کپی سرطان را تحریک می کنند، این نشان می دهد که بسیاری از جهش ها در آنها به اصطلاح جهش های منفی غالب هستند. اینها اصولاً توسط درمان ها قابل هدف هستند. این گونه است که این بینش های ژنتیکی جدید می تواند به شناسایی داروهای جدید سرطان یا استفاده مجدد از داروهای موجود منجر شود و به طور بالقوه کارایی آنها را افزایش دهد. در نهایت، دانش مناظر ژنتیکی متنوع تومورها می تواند به طبقه بندی بیماران به زیرگروه های دقیق تر کمک کند و در نتیجه به هدایت رویکردهای درمانی شخصی سازی شده و شناسایی گروه های بیمار که می توانند از درمان های فعلی بهره مند شوند، کمک می کند.