گیاهان هم گریه می کنند
گیاهان تحت تنش گریه می کنند و برخی از حیوانات احتمالا می توانند آنها را بشنوند. سکوت گیاهان نشان بر این دارد که آنها از مشکلی رنج نمی برند بر اساس مطالعه ای که امروز در Cell1 منتشر شد، در عوض، گیاهان هنگام تشنگی یا استرس، صداهای هوا تولید می کنند. محققان دریافتند گیاهانی که به آب نیاز دارند یا اخیراً ساقه هایشان قطع شده است، تقریباً 35 صدا در ساعت تولید می کنند. اما گیاهانی که به خوبی هیدراته شده و بریده نشده اند بسیار ساکت تر هستند و در هر ساعت فقط یک صدا تولید می کنند. نه به همان شکلی که ممکن است من یا شما فریاد بزنیم. بلکه در فرکانس های فراصوت خارج از محدوده شنوایی انسان، صداهای کوبیدن یا کلیک منتشر می کنند که وقتی گیاه تحت استرس قرار می گیرد افزایش می یابد. به گفته دانشمندان، این می تواند یکی از راه هایی باشد که گیاهان ناراحتی خود را به دنیای اطرافشان منتقل می کنند.
دلیل اینکه احتمالاً هرگز صدای یک گیاه تشنه را نشنیده اید این است که صداها فراصوت هستند حدود 20 تا 100 کیلو هرتز. این بدان معنی است که آنها آنقدر بلند هستند که تعداد کمی از انسان ها می توانند آنها را بشنوند. با این حال، برخی از حیوانات احتمالاً می توانند. خفاش ها، موش ها و پروانه ها به طور بالقوه می توانند در دنیایی پر از صداهای گیاهان زندگی کنند، و کار قبلی همین تیم نشان داده است که گیاهان به صداهای تولید شده توسط حیوانات نیز پاسخ می دهند.
محصولات گریان
لیلاچ هادانی از دانشگاه تل آویو در اسرائیل و همکارانش برای استراق سمع گیاهان، تنباکو (Nicotiana tabacum) و گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) را در جعبه های کوچک مجهز به میکروفون قرار دادند. میکروفون ها صدایی که توسط گیاهان ایجاد می شد را می گرفتند، حتی اگر محققین صدای آن ها را نشنوند. صداها به ویژه برای گیاهانی که به دلیل کمبود آب یا برش های اخیر تحت فشار قرار گرفته بودند آشکار بود. هادانی می گوید: اگر صداها پایین و سریع تر شوند، کمی شبیه ترکیدن دانه ذرت و تولید پاپ کورن است یا کلیک های بسیار کوتاه و به مانند آواز خواندن نیست.میکروفن ها ترقه های اولتراسونیک ( صدای هوا ) را از گیاهانی که از آب محروم هستند یا مجروح شده اند می گیرند و ضبط می کنند. این صداهای گیاهی پردازش شده اند تا برای گوش انسان قابل شنیدن باشند.
گیاهان تارهای صوتی یا ریه ندارند. هادانی می گوید که تئوری کنونی در مورد چگونگی تولید صدا توسط گیاهان روی آوند چوبی آنها متمرکز است، لوله هایی که آب و مواد مغذی را از ریشه ها به ساقه ها و برگ هایشان منتقل می کنند. آب در آوند چوبی با کشش سطحی به هم متصل می شود، درست مانند آبی که از طریق نی آشامیدنی مکیده می شود. هنگامی که یک حباب هوا در آوند چوبی شکل می گیرد یا می شکند، ممکن است کمی صدای ترکیدن ایجاد کند و احتمال تشکیل حباب در طول تنش خشکی بیشتر است. هادانی می گوید، اما مکانیسم دقیق نیاز به مطالعه بیشتر دارد.
این تیم یک مدل یادگیری ماشینی برای استنباط اینکه آیا گیاه از صداهایی که تولید می کند ناشی از قطع شدن است یا تحت فشار آب قرار گرفته است، با دقت 70 درصد تولید کرد. این نتیجه نقش احتمالی را برای نظارت صوتی گیاهان در کشاورزی و باغبانی نشان می دهد.برای آزمایش عملی بودن این روش، تیم آزمایش گیاهان را در گلخانه ثبت کرد. با کمک یک برنامه کامپیوتری که برای فیلتر کردن صدای پس زمینه از واحدهای باد و تهویه مطبوع آموزش داده شده بود، گیاهان هنوز شنیده می شدند. مطالعات آزمایشی توسط محققان نشان می دهد که گندم (Triticum aestivum)، ذرت (ذرت؛ Zea mays) و انگور شرابی (Vitis vinifera) نیز هنگام تشنگی صدا ایجاد می کنند.
علف های پر حرف؟
پیش از این، تیم هادانی همچنین بررسی کرده بود که آیا گیاهان می توانند صداها را بشنوند یا خیر، و دریافتند که گیاه گل مغربی (Oenothera drummondii) هنگامی که در معرض صدای زنبور در حال پرواز قرار می گیرند، شهد شیرین تری آزاد می کنند.
بنابراین آیا صداهای گیاهی یکی از ویژگی های مهم اکوسیستم ها هستند که بر رفتار گیاهان و حیوانات به طور یکسان تأثیر می گذارند؟ به گفته گراهام پایک، زیست شناس بازنشسته در دانشگاه مک کواری در سیدنی، استرالیا، که متخصص علوم محیطی است، شواهد هنوز روشن نیست.او شک دارد که حیوانات به ناله های گیاهان تحت استرس گوش می دهند. او می گوید: «بعید است که این حیوانات واقعاً قادر به شنیدن صدا در چنین فاصله هایی باشند. او فکر می کند صداها خیلی ضعیف هستند. تحقیقات بیشتر باید این موضوع را بیشتر روشن کند. اما Pyke می گوید که کاملاً مایل است بپذیرد که گیاهان هنگام استرس جیغ می زنند.