یک باکتری مفید به بهبود زخم ها کمک می کند

به گزارش واحد میکروبیولوژی پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، پژوهشگران کشف کرده اند که نوعی باکتری موجود در میکروبیوم زخم قادر است روند بهبود زخم را تسریع کند. این یافته نشان دهنده ی پتانسیل استفاده از میکروبیوتای زخم برای توسعه درمان های نوین در پزشکی است. این مطالعه به درک بهتر تعاملات بین باکتری ها و بافت های انسانی کمک کرده و می تواند به درمان های مؤثرتر برای ترمیم زخم ها منجر شود.

این مطالعه کشف جالبی در رابطه با نقش یک باکتری در بهبود زخم های مزمن، به ویژه در بیماران دیابتی، منتشر کرده است. محققان از دانشکده پزشکی پرلمان دانشگاه پنسیلوانیا یک باکتری مفید به نام Alcaligenes faecalis را شناسایی کردند که می تواند با ترمیم بیان ژن های غیرطبیعی در محیط زخم، فرآیند بهبود را تسریع کند. این باکتری با اصلاح فعالیت پروتئین های ماتریکس متالوپروتئیناز (MMP) که نقش کلیدی در فرآیند بازسازی بافت دارند، به بهبود زخم کمک می کند.

این تحقیقات که در مجله Science Advances منتشر شده، نشان می دهد که استفاده از این باکتری می تواند رویکرد درمانی نوینی برای بهبود زخم هایی که در بیماری دیابت شایع هستند و معمولاً به کندی بهبود می یابند، ارائه دهد. یافته ها نشان می دهند که درمان های مبتنی بر میکروبیوم می توانند در مراقبت از زخم ها مؤثرتر باشند و به بیماران دیابتی کمک کنند تا نتایج بهتری در درمان زخم های مزمن بدست آورند​.