آزمایش اولین واکسن سرطان مبتنی بر mRNA در بریتانیا

به گزارش روابط پایگاه اطلاع رسانی علوم آزمایشگاهی ایران، پزشکان آزمایش اولین واکسن سرطان mRNA شخصی سازی شده در جهان برای ملانوما را بر روی صدها بیمار آغاز کردند.

ملانوما سالانه حدود 132000 نفر را در سراسر جهان مبتلا می کند و بزرگترین قاتل سرطان پوست است. در حال حاضر، جراحی درمان اصلی است، اگرچه گاهی اوقات از رادیوتراپی، داروها و شیمی درمانی نیز استفاده می شود.

اکنون متخصصان در حال آزمایش jabs جدید هستند که به صورت سفارشی برای هر بیمار ساخته شده اند و به بدن آنها می گویند که سلول های سرطانی را برای جلوگیری از عود بیماری شکار کند.

آزمایش فاز 2 نشان داد که واکسن ها به طور چشمگیری خطر بازگشت سرطان را در بیماران ملانوما کاهش می دهد. اکنون مرحله 3 نهایی آزمایشی راه اندازی شده است و توسط بنیاد NHS بیمارستان کالج لندن (UCLH) هدایت می شود.

دکتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ کننده این کارآزمایی، گفت که این تزریق ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می شوند.

این واکسن یک نئوآنتی ژن درمانی فردی است. این برای تحریک سیستم ایمنی طراحی شده است تا بتواند با نوع خاصی از سرطان و تومور بیمار مقابله کند.

این واکسن که با نام mRNA-4157 (V940) شناخته می شود، نئوآنتی ژن های توموری را هدف قرار می دهد که توسط تومورها در یک بیمار خاص بیان می شوند. اینها نشانگرهایی روی تومور هستند که به طور بالقوه توسط سیستم ایمنی قابل شناسایی هستند.

jab حاوی کدگذاری برای حداکثر 34 نئوآنتی ژن است و یک پاسخ ایمنی ضد تومور را بر اساس جهش های منحصر به فرد در سرطان بیمار فعال می کند.

برای شخصی سازی آن، نمونه ای از تومور در طول عمل جراحی بیمار برداشته می شود و به دنبال آن توالی یابی DNA و استفاده از هوش مصنوعی انجام می شود. نتیجه یک جب ضد سرطانی anti-cancer jab است که مخصوص تومور بیمار است.

شاو می گوید: این یک درمان فردی است و از برخی جهات بسیار هوشمندانه تر از واکسن است. واکسن کاملا به طور سفارشی برای بیمار ساخته شده، برای بیماردیگری که منتظر دریافت واکسن است، نمی تواند کارگر باشد. او با شخصی خواندن این واکسن افزود که این موضوع بسیار فنی است و با دقت برای هر بیمار ساخته می شود.

آن ها ممکن است آنتی ژن های مشترک جدیدی داشته باشند، اما احتمالاً آنتی ژن های جدید کاملاً فردی خود را دارند که برای تومورشان مهم است و بنابراین، واقعاً شخصی سازی شده است.

واکسن هایی که سرطان را درمان می کنند از روشی درمانی به نام ایمونوتراپی بهره می برند که کارشان تقویت و آموزش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان است. پزشکان به افرادی که سرطان دارند واکسن درمانی می دهند تا هر سلول سرطانی را که پس از پایان درمان در بدن باقی مانده، از بین ببرند و یا از رشد یا گسترش تومور جلوگیری کنند.

یکی از اولین بیمارانی که در UCLH مورد آزمایش قرار گرفت، استیو یانگ، 52 ساله، از استیونیج در هرتفوردشایر است. او گفت: من واقعاً بسیار هیجان زده هستم. این بهترین شانس من برای جلوگیری از سرطان در مسیر خود است.

محققان اکنون امیدوارند که مطالعه فاز 3، که در چندین سایت در سراسر بریتانیا در حال اجرا است، یافته های آزمایش قبلی را تایید کند. فاز 3 کارآزمایی با نام INterpath-001، حدود 1089 بیمار را در سراسر جهان ثبت می کند.