تست آنتی بادی ساکارومایسس سرویزیه
اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش آنتی بادی ساکارومایسس سرویزیه:
مخمر نان یا Saccharomyces cerevisiaeیک قارچ تک سلولی است که در صنعت از آن برای تولید نان و برخی داروها استفاده می شود. میزان آنتی بادی علیه مخمر نان (Anti-Saccharomyces cerevisiae Antibodyیا ASCA)با بیماری التهاب روده ارتباط دارد. از نشانه های بیماری التهاب روده می توان به اسهال، دل درد و خونریزی مقعد اشاره کرد. التهاب روده ممکن است ناشی از بیماری کرون(Crohn disease) یا کولیت زخمی (ulcerative colitis)باشد. آزمایش (ASCA (Anti-Saccharomyces cerevisiae Antibody برای تشخیص نوع بیماری التهاب روده درخواست می شود.
همراه آزمایشASCA معمولاً آزمایشp-ANCA نیز درخواست می گردد. اگر آزمایش ASCAمثبت ولی آزمایش p-ANCAمنفی شود معمولاً نشان از بیماری کرون دارد. اگر آزمایشASCA منفی ولی آزمایش p-ANCAمثبت شود احتمالاً نشاندهنده بیماری کولیت زخمی است. اگر هر دو آزمایشASCA و p-ANCAمنفی باشند احتمالاً فرد دچار بیماری التهاب روده نیست. باید توجه داشت که مقدار آنتی بادی ASCAیا p-ANCAنمی تواند نشان دهنده میزان پیشروی بیماری یا روند درمان بیماری باشد.
علت انجام تست آنتی بادی ساکارومایسس سرویزیه:
تشخیص بیماری التهابی روده(IBD)
تشخیص افتراقی بین سندروم کرون (CD) از کولیت اولسراتیو (UC) در بیمارانIBD
روش آزمایشگاهی آنتی بادی ساکارومایسس سرویزیه:
ELISA, IFA
آنتی بادی ساکارومایسس سرویزیه_Saccharomyces cerevisiae Antibody IgG/IgA:
آنتی بادی های ساکارومایسس سرویزیه IgG در 60 تا 70 درصد از بیماران بیماری کرون (CD) و 10-15 درصد از بیماران کولیت اولسراتیو (UC) یافت می شود. آنتی بادی ساکارومایسس سرویزیه IgA در حدود 35٪ از بیماران CD اما کمتر از 1٪ در بیماران UC یافت می شود. نتیجه مثبت ASCA IgA نشان دهنده بیماری کرون است. از آنجایی که التهاب در بیماری کرون در مخاط روده متمرکز است، آنتی بادی های IgA به ساکارومایسس سرویزیه در اکثر بیماران یافت می شود. مخمر نانوایی Saccharomyces (S.) cerevisiae یک ارگانیسم مدل یوکاریوتی تک سلولی است که به طور گسترده در تحقیقات علوم زیستی استفاده می شود. S. cerevisiae به عنوان یک ارگانیسم تک سلولی، محدودیت های آشکاری در کاربرد در علوم اعصاب دارد. ساکارومایسس سرویزیه می تواند به دو شکل مختلف وجود داشته باشد: هاپلوئید یا دیپلوئید معمولاً به شکل دیپلوئید یافت می شود. فرم دیپلوئید بیضی شکل با قطر 5-6 میکرومتر است در حالی که شکل هاپلوئید کروی تر با قطر 4um است.سلول های سرویزیه هم گرم مثبت و هم گرم منفی را رنگ می کنند. سلول های دست نخورده و بالغ (سلول های رویشی) گرم مثبت هستند. سلول های شکسته و آسکوسپورها گرم منفی هستند. ترکیب دیواره سلولی مخمرها با سلول های باکتریایی متفاوت است.