تست آنتی بادی ضد آنتی ژن هسته هپاتیت B
اطلاعات تکمیلی آنتی بادی ضد آنتی ژن هسته هپاتیت B:
آنتی بادی ضد آنتی ژن هسته (Core) هپاتیت B یا Anti HBc ، 1الی 2 هفته پس از تماس با ویروس هپاتیت B ظاهر می شود. در افرادی که به تدریج بهبودی می یابند میزان این آنتی بادی کاهش پیدا می کند و در نهایت ناپدید می می شود. اما در سرم افرادی که به صورت ناقل مزمن هستند این آنتی بادی همچنان وجود داشته و نشانه وجود تکثیر ویروس در هپاتوسیت ها می باشد. Anti HBc در طی دوره کمون بیماری و قبل از اینکه HBsAb قابل اندازه گیری باشد در سرم ظاهر می شود. در فاصله زمانی میان ناپدید شدنHBsAg و ظهور HBsAb (Window period) که هر دو شاخص HBsAg و HBsAb غایب می باشد وجود Anti HBc می تواند مشخص کننده عفونت اخیر یا آلودگی عفونی بالقوه خونی باشد. در فاز حاد هپاتیت B تیتر بالایی از Anti HBc از نوعIgM دیده می شود. در سرم ناقلین مزمن تیتر پایینی از Anti HBc وجود دارد.
علت انجام تست آنتی بادی ضد آنتی ژن هسته هپاتیت B:
1. تشخیص عفونت حاد و مزمن هپاتیت B
2. تعیین عفونت نهفته هپاتیت B در بیماران ناقل این ویروس که تست HBsAg آنها منفی است.
روش آزمایشگاهی آنتی بادی ضد آنتی ژن هسته هپاتیت B:
RIA, ,کمی لومینوسانس EIA
بیماری زایی هپاتیت B:
هپاتیتB یک عفونت کبدی است که توسط ویروس هپاتیت B ایجاد می شود. این بیماری معمولاً از طریق خون و ترشحات اندام های تناسلی از شخص آلوده به ویروس هپاتیت به شخص دیگری منتقل می شود. برخی از افراد مبتلا به هپاتیت B فقط برای چند هفته بیمار هستند عفونت حاد اما برای برخی دیگر، این بیماری به یک بیماری جدی و مادام العمر یعنی هپاتیت Bمزمن تبدیل می شود هپاتیت B مزمن فعال که با اختلال آنزیم های کبد و سطح مثبت و بالای ویروس همراه است، می تواند به نارسایی کبد و سرطان کبد منجر شود.
هپاتیت B با نام علمی Hepatitis B
یک ویروس DNA دار دو رشته ای که از نظر سایز ویروس بزرگی با قطر 42 نانومتر است و قدرت تکثیر بالایی دارد.از یک هسته داخلی که توسط کپسول خارجی احاطه شده تشکیل شده است پوشش سطح خارجی حامل آنتی ژن سطحی هپاتیت B و (HBS Ag) تشکیل شده است. پوشش ویروسی یک هسته (core) داخلی را احاطه کرده که این بخش مرکزی حاوی آنتی ژن هسته ای هپاتیت Bو(HBS Ag) است. ویروسی از خانواده هپادنا ویروس ها یکی از بزرگترین خانواده های ویروسی است و علاوه بر بیماری هپاتیت منجر به بیماری سیروز کبدی و سرطان کبد هم می شود.موتاسیون سریعی دارد بنابراین خیلی سریع مقاومت به آن ایجاد می شود.
- HBs Ag:پروتئین سطحی پوشش ویروس است و وجود آن عفونت رایج حاد و یا مزمن را نشان می دهد. وجود آنتی بادی علیه آن معمولاً نشانه ایمنی به این ویروس است.
- HBc Ag:وجود HBc Ag و Hbe Ag در سرم بیمار نشانه تکثیر ویروس است و آنتی بادی علیه آن نشانه کاهش بیماری است HBc Ag در سطح نوکلئوکپسید (Core) ویروس وجود دارد. در سرم یافت نمی شود ولی در بیوپسی کبد قابل ردیابی است.
- HBe Ag:وجود HBeAg در سرم بیمار نشانه عفونت فعال هپاتیت مزمن است HBe Ag. بین کپسید و پوشش ویروس بصورت ترشحی وجود دارد.
:TAXONOMY
Hepatitis B virus
Hepatitis b virus is a species of dsDNA-RT virus in the family Hepadnaviridae (hepatitis B-type viruses).