تست آنتی بادی ضد هرپس سیمپلکس ویروس نوع 1-2
اطلاعات تکمیلی آنتی بادی ضد هرپس سیمپلکس ویروس نوع 1-2:
عفونت اولیه با HSV1 یا HSV2 باعث افزایش تیتر آنتی بادی می شود. استفاده از داورهای ضدویروسی باعث پاسخ آنتی بادی را ضعیف کند. مواجهه با هرپس ویروس بسیار شایع است بنابراین وجود آنتی بادی علیه HSV معمولاً کمک کننده نیست. جمع آوری سرم های دوتایی (paired) برای مشخص کردن تیترهای افزاینده معمولاً در تصمیم گیری بالینی کمک چندانی نمی کند. هرپس نوزادی غالباً توسط HSV2 ایجاد می شود. تعیین مقادیر منفی سرمی زنان حامله ای که همسران آنان مثبت می باشند در نزدیکی زمان زایمان توصیه می شود. نوزادانی که از مادران سرم منفی به دنیا می آیندو مبتلا به عفونت اولیه HSV2 ژنیتال شده اند نسبت به نوزادانی که از مادران سرم مثبت با عفونت مکرر اولیه هرپس ناحیه تناسلی (ژنتیال) به دنیا می آیند در خطر بیشتری هستند. این خطر در عفونت اولیه مادر در اواخر حاملگی بیشتر است. سرولوژی هرپس در تعیین اینکه زایمان در مادر با ضایعات محتمل هرپسی به صورت سزارین انجام شود یا نه کمک کننده نیست. همچنین سرولوژی هرپس در تشخیص نوزادان بسیار ضعیف مشکوک به هرپس مادرزادی هم کمک کننده نیست. در این مورد کشت ویروس و PCR ترجیح داده می شود ولی درمان نباید تا آماده شدن جواب آزمایش به تاخیر بیفتد. HSV1 بطور اولیه مسئول ضایعات دهانی تاول های روی لب که quot;Cold Soresquot; خوانده می شوند یا حتی ضایعات قرنیه است در حالی که HSV2 یک عفونت ویروسی منتقله از راه جنسی دستگاه ادراری تناسلی می باشد. ضایعات وزیکولر ممکن است بر روی آلت تناسلی مرد، اسکروتوم، ولو، پرینه، ناحیه پری آنال، واژن یا سرویکس باشند. هنوز هم استاندارد طلایی برای ردیابی HSV کشت می باشد که می تواند HSV را در 90% بیماران آلوده شناسایی نماید. متاسفانه صحت تست های سرولوژیک زیاد نیست و فقط 85% از بیمارانی که کشت مثبت دارند سرولوژی آنها نیز مثبت می شود. برای تشخیص عفونت اولیه حاد هرپس انتظار افزایش تیتر 4 برابری IgG وجود دارد. در عفونت های عودکننده خیلی کمتر انتظار می رود تا این افزایش های تیتر وجود داشته باشد. بطور کلی با ارزش ترین کاربرد روش های سروتایپینگ تعیین آنتی بادی اختصاصی HSV2 در زنان حامله برای پیش بینی خطر انتقال به نوزاد است.
علت انجام تست آنتی بادی ضد هرپس سیمپلکس ویروس نوع 1-2:
1. تشخیص عفونتهای هرپسی حاد اولیه.
2. کمک به تشخیص عامل عفونتهای اولیه دستگاه تناسلی.
3.پایش زنان حامله از جهت آنتی بادیshy;های هرپس سیمپلکس.
4. تعیین مقادیر مثبت سرمی در دریافت کنندگان پیوند عضو.
5. پایش بیماران دارای تب با علت نامعلوم بویژه در افراد دچار ضعف سیستم ایمنی.
6. مطالعه و بررسی بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی و بیماران دچار ضایعات برجسته در مخاط دهان یا ناحیه تناسلی، که علائمی مشابه عفونتهای هرپسی دارند.
روش آزمایشگاهی آنتی بادی ضد هرپس سیمپلکس ویروس نوع 1-2:
RIA, ,ثبوت مکمل (CF)، خنثی سازی ویروس(NT)، ممانعت از هماگلوتیناسیون (IHA) ، ایمنوفلوئورسانت غیر مسستقیم(IFA)، کمی لومینوسانس(CL). ,جداسازی ویروس از محیط کشت سلولی، PCR , آنزیم ایمونو اسی EIA
بیماری زایی ویروس هرپس سیمپلکس:
ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) باعث ایجاد ضایعات پوستی می شود. این ویروس، از عفونت های مقاربتی و بیماری جنسی (STI) به شمار می رود و با وجود اینکه پس از ابتلا، این ویروس در بدن باقی می ماند، معمولاً مشکل حادی ایجاد نمی کند. هرپس سیمپلکس در قسمت های مختلف بدن دیده می شود، اما بیشتر در نواحی تناسلی یا دهان ایجاد می شود. انواع مختلف ویروس هرپس سیمپلکس بیماری های بسیار متفاوتی از تبخال گرفته تا آبله مرغان ایجاد می کنند. این ویروس ها، سلول های عصبی را آلوده می سازند و ممکن است به طور مخفی در سلول های عصبی به صورت غیرفعال باشند و بر اثر تحریک مانند؛ فشارهای عصبی و احساسی، ویروس از حالت غیرفعال به حالت فعال درآید.
ویروس هرپس سیمپلکس یا نام علمی HSV (Herpes simplex virus):
هرپس سیمپلکس خانواده ی بزرگ و شایعی از ویروس ها هستند که ضایعات پوستی تکرارشونده ایجاد می کنند. این ویروس ها بااینکه هرگز بدن میزبان خود را ترک نمی کنند اما معمولاً مشکل حادی ایجاد نمی کنند.ژنوم ویروس به شکل DNA خطی دو رشته ای است. ویروس به شکل ۲۰ وجهی است و دارای پوشش (انولوپ) لیپیدی دولایه است.اهمیت خانواده ویروس هرپس بیشتر به دلیل این است که پس از تماس اولیه با این خانواده، ویروس در بدن به صورت نهفته باقی می ماند و تحت تأثیر محرک های مختلف می توانند سبب عود مجدد تظاهرات بالینی شوند. دلیل نام گذاری خانواده ویروس هرپس نیز از همین ویژگی آن ها گرفته شده است.
- HSV-1 یا هرپس دهانی:این نوع باعث ایجاد هرپس دهانی یا تبخال دهانی می شود. این نوع از ویروس هرپس سیمپلکس نسبت به نوع دوم آن شایع تر و مسری تر است و طریق بزاق آلوده به دیگران منتقل می شود. ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک انسان (HSV_1) عامل بروز تبخال در صورت, بویژه اطراف لب ها است که گاهی در دستگاه تناسلی نیز باعث بروز بیماری می شود. این ویروس از عوامل مهم بروز کراتیت و آنسفالیت نیز می باشد. با توجه به وجود شباهت زیاد که بین سکانس نوکلئوتیدهای ژنوم این ویروس و ویروس هرپس انسانی تیپ 2 که عمدتاً در دستگاه تناسلی ایجاد بیماری می نماید, برخی از آنتی ژنهای سطحی این دو ویروس شبیه به هم هستند و در نتیجه باعث بروز واکنشهای متقاطع در آزمایشهای سرم شناسی می شوند. آزمایشها نشان داده اند که قرابت آنتی ژنیکی بین گلیکو پروتئین G این دو ویروس بسیار اندک است و به همین دلیل از این پروتئین می توان به عنوان آنتی ژن ویژه HSV-1 در روشهای سرولوژیک بهره گرفت.
- HSV-2 یا هرپس تناسلی: نوع دوم این ویروس به هرپس ژنیتال یا تناسلی معروف است. هرپس تناسلی عامل تبخال تناسلی است و ممکن است توسط مایعات بدن، از جمله مایع منی، ترشحات واژن، بزاق، ضایعات تبخال، زخم و مایع داخل تاول منتقل شود. تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی محافظت نشده یا تماس پوستی با شریک جنسی آلوده منتقل می شود. اگر زخم های باز در تماس با تبخال قرار داشته باشند، احتمال ابتلا به ویروس افزایش می یابد. انتقال ویروس تبخال تناسلی حتی اگر شریک جنسی علائمی را نشان نداده باشد، نیز ممکن است.
:TAXONOMY
Human alphaherpesvirus 1
.Herpes simplex virus type 1 (Human alphaherpesvirus 1) is a species of dsDNA virus in the family Herpesviridae