تست اسمیر و کشت؛ مجرای تناسلی مردان
اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش اسمیر و کشت نمونه های مجرای تناسلی مردان:
در مردان با بیماری سوزاک درمان نشده و یا سوزاک مزمن، میزان ترشح کم بوده و شامل تعداد کمی پلی مورفو نوکلئور و دیپلوکوک های داخل سلولی در لام رنگ آمیزی شده گرم می باشند. در موارد سوزاک حاد در 10 الی 15 درصد موارد دیپلوکوکهای خارج سلولی ممکن است مشاهده شوند در این صورت تفسیر لام مشکل بوده و کشت نمونه می تواند کمک کننده باشد. مشاهده بیش از 15 پلی مرفونوکلئر در رسوب نمونه اول ادرار با عدسی چشمی 40times; و مشاهده حداقل 4 سلول پلی مرفونوکلئر در هر میدان میکروسکوپی عدسی روغنی (100times;) نشانه عفونت مجرا (اورتریت)می باشد. وجود موکوس و کدر بودن در نمونه اول ادرار و شفاف بودن نمونه وسط یا دوم ادرار وقتی در ظرف گرفته می شود نشان دهنده اورتریت است.
علت انجام تست اسمیر و کشت نمونه های مجرای تناسلی مردان:
1. تشخیص عفونتهای دستگاه تناسلی ناشی از نایسریا گنوره آ و سایر عوامل ایجاد کننده التهاب مجرا در مردان که شامل نایسریا مننژیتیدیس، موراگسلا کاتارالیس، باکتروئیدوس، دیفتروئیدها، کلامیدیا و مایکوپلاسمای تناسلی، تریکوموناس واژینالیس و اورئوپلاسما اورئولیتیکوم می باشد.
2.تشخیص ترپونما پالیدوم عامل بیماری سیفلیس، کلامیدیا تراکوماتیس عامل بیماری لنفوگرانولوما ونروم، هموفیلوس دوکره ای عامل بیماری شانکر نرم، کالیماتوباکتریوم گرانولوماتیس عامل بیماری گرانولومای اینگوئینال یا دنوانوزیس، ویروس هرپس سیمپلکس تیپ دو عامل زخم و گرانولومای ژنیتال.
روش آزمایشگاهی اسمیر و کشت نمونه های مجرای تناسلی مردان:
کشت و بررسی مستقیم در بلاد آگار، شکلات آگار، مک کانکی، تایر-مارتین، کلمبیا آگار حاوی کلیستین و نالیدیکسیک اسید
اسمیر و کشت مجرای تناسلی مردان_Men Genital Specimens Culture amp; Smear:
کشت ترشحات مجرای ادرار یک روش آزمایشگاهی است که بر روی مردان و پسران انجام می شود. این آزمایش برای شناسایی میکروب های موجود در مجرای ادراری که ممکن است باعث اورتریت شوند استفاده می شود. مجرای ادرار لوله ای است که ادرار را از مثانه تخلیه می کند.مایع از مجرای ادرار بر روی یک سواب پنبه جمع آوری می شود. نمونه ای از این سواب در یک لایه بسیار نازک روی یک لام میکروسکوپ اعمال می شود. یک سری لکه به نام لکه گرم روی نمونه اعمال می شود. سپس اسمیر رنگ آمیزی شده زیر میکروسکوپ برای وجود باکتری بررسی می شود. هم باکتری ها و هم ویروس ها ممکن است باعث اورتریت شوند. برخی از باکتری هایی که باعث این بیماری می شوند عبارتند از E coli، کلامیدیا و سوزاک. این باکتری ها همچنین باعث عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) و برخی بیماری های مقاربتی می شوند. عوامل ویروسی ویروس هرپس سیمپلکس و سیتومگالوویروس هستند.