تست تایپینگ آنتی ژن لکوسیت انسانی
اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش تایپینگ آنتی ژن لکوسیت انسانی:
تست کراس ماچ آنتی ژن های گلبول های سفید انسان درست قبل از پیوند عضو صورت می گیرد. این تست تعیین کننده این است که بدن فرد گیرنده آنتی بادی برعلیه آنتی ژن های فرد دهنده تولید می کند یا خیر. این بسیار مهم است که شما بدانید فرد گیرنده آنتی بادی بر علیه فرد دهنده دارد یا خیر. چرا که اگر فرد گیرنده آنتی بادی برعلیه آنتی ژنهای فرد دهنده (برای مثال مغز استخوان یا کلیه) داشته باشد، نشاندهنده ناسازگاری پیوند در بدن فرد گیرنده بوده و او قادر به دریافت پیوند نمی باشد. در صورت دریافت پیوند، بدن واکنش نشان داده و پیوند را پس می زند. بنابراین باید به دنبال عضو پیوندی جدیدی بود. در صورت سازگاری کراس ماچ، فرد گیرنده احتمالاً می تواند عضو اهدا شده از فرد دهنده را بپذیرد و پیوند با موفقیت انجام خواهد شد.
علت انجام تست تایپینگ آنتی ژن لکوسیت انسانی:
1. به عنوان یک مارکر اپیدمیولوژیک می باشد.
2. در رد اَبوت (paternity exclusion testing) بکار می رود.
3. سازگار بودن دهنده عضو پیوندی از جمله مغز استخوان و کلیه با گیرنده پیوند، جهت جلوگیری از پس زدن پیوند و بیماری پیوند بر علیه میزبان (Graft versus host disease) یاGVHD
4. سازگاری تزریق (انتقال) پلاکت در بیماران مقاوم به درمان.
5. کمک به تشخیص بیماریهای خود ایمن و التهابی بافت همبند
.روش آزمایشگاهی تایپینگ آنتی ژن لکوسیت انسانی:
روشهای سرولوژیکی و روشهای برپایهDNA (DNA-based method)
سیتو توکسیسیتی که با استفاده از روش خروج رنگ ( ائوزین، تریپان بلو) جهت ارزیابی قابلیت زنده ماندن لنفوسیت ها پس از واکنش با آنتی سرم های گوناگون ضد HLA و کمپلمان صورت می گیرد (روش سرولوژی)
واکنش زنجیره ی پلیمراز (PCR) / پروب الیگونوکلئوتیدی ویژه توالی(SSO)، فلوسیتومتری
تایپینگ آنتی ژن لکوسیت انسانی_Human Leukocyte Antigen Typing:
تایپ آنتی ژن لکوسیت انسانی HLA برای تطبیق بیماران و اهداکنندگان برای پیوند مغز استخوان یا خون بند ناف استفاده می شود. HLA پروتئین ها یا نشانگرهایی هستند که در اکثر سلول های بدن شما یافت می شوند.مولکول های HLA کلاس I تقریباً بر روی سطح تمام سلول های هسته دار بیان می شوند. مولکول های کلاس II فقط روی لنفوسیت های B، سلول های ارائه دهنده آنتی ژن (مونوسیت ها، ماکروفاژها و سلول های دندریتیک) و لنفوسیت های T فعال بیان می شوند.سیستم ایمنی شما از این نشانگرها برای تشخیص اینکه کدام سلول در بدن شما تعلق دارد و کدام یک نیست استفاده می کند. برای تایپ کردن آنتی ژن های HLA از روش های سلولی، سرولوژیکی، بیوشیمیایی و DNA استفاده می شود. 6 نوع HLA: A1، A2، B1، B2، DR1 و DR2. طبقه بندی آنتی ژن HLA تکامل یافته است، و برخی از انواع HLA (گسترده) در واقع کشف شده اند که انواع مختلفی دارند.