تست تشخیص ژنتیکی سنگ کلیه
تشخیص ژنتیکی سنگ کلیه با آزمایش خون:
بیماری سنگ کلیه یکی از بیماری های فراگیر در جهان است، بر اساس یکی از جدیدترین مطالعات انجام شده تا 60 درصد از مردم در طول زندگی دچار این بیماری می شوند اما ممکن است شدت آن خفیف بوده و بدون بروز علائم از بدن حذف گردد. یکی از عوامل اصلی و مهم ایجاد سنگ کلیه، استعداد ژنتیکی (سابقه سنگ کلیه در خانواده) در فیزیولوژی بدن افراد است که می تواند نسل به نسل منتقل شود. در زمینه ژنتیکی این بیماری، سن تاثیری ندارد.
انواع سنگ کلیه:
سنگ کلسیمی: بر اثر رژیم غذایی، دوزهای بالای ویتامین D، جراحی بای پس روده و چندین اختلال متابولیک می توانند غلظت کلسیم یا اگزالات را در ادرار افزایش دهند و باعث سنگ کلسیمی شوند.
سنگ های استروویت: در پاسخ به عفونت دستگاه ادراری تشکیل می شود. این سنگ ها می توانند به سرعت رشد کرده و بسیار بزرگ شوند. علائم این سنگ ها خفیف تا شدید است.
سنگ های اسید اوریک: این سنگ می تواند در افرادی که به دلیل اسهال مزمن یا سوء جذب، مایعات زیادی از دست می دهند، افرادی که از رژیم غذایی پر پروتئین استفاده می کنند و مبتلایان به دیابت یا سندرم متابولیک ایجاد شود.
سنگ سیستین: یکی از نادرترین انواع سنگ کلیه است.
علائم بیماری سنگ کلیه چیست؟
در صورت حرکت نکردن سنگ کلیه، علائم بسیار خفیف بوده و در صورت جا به جایی، ممکن است موجب انسداد جریان ادرار، تورم کلیه ها و اسپاسم حالب شود.
از دیگر علائم سنگ کلیه می توان به تغییر رنگ ادرار به قرمز، قهوه ای و صورتی، بدبو شدن ادرار، دفع ادرار بیشتر از حد معمول یا ادرار کردن در مقادیر خیلی کم، تهوع و استفراغ و تب و لرز در صورت وجود عفونت اشاره کرد.
چه کسانی باید آزمایش ژنتیکی سنگ کلیه دهند؟
ترجیها هر یک از افراد جامعه می توانند این آزمایش را انجام دهند تا از بروز آن جلوگیری و برای مهار آن برنامه ریزی کنند، اما افرادی که دارای سابقه سنگ کلیه در خانواده خود هستند جز افراد دارای ریسک بالا بوده و حتما میبایست این تست را یک بار انجام دهند.