تست توکسوپلاسما گوندی

نام اختصاری آزمایش: نام اختصاری و علمی تست توکسوپلاسما گوندی، Anti Toxo (IgG.IgM) است.

اطلاعات تکمیلی توکسوپلاسما گوندی:

در این آزمون مقادیر IgG و IgM را مجموعاً و یا به طور جداگانه می توان اندازه گیری نمود. IgM یک هفته پس از ورود انگل افزایش پیدا می کند و ظرف 3-2 ماه به حداکثر می رسد و سپس در مدت یک سال به سطحی غیر قابل سنجش (Undetectable) می رسد. IgG دو هفته پس از تلقیح انگل شروع به افزایش نموده، در طی 3-2 ماه به اوج می رسد و سپس در طی 6 ماه تا سطح پایینی کاهش می یابد، اما ثابت باقی می ماند. تیتر پایین IgG بطور ویژه نشانه عفونت گذشته و وجود ایمنی در برابر انتقال عفونت حاد به جنین می باشد. تیتر بالا یا افزایش تیتر IgG یا IgM نشانه عفونت حاد در بزرگسالان یا نوزادان است. افزایش چهار برابری تیتر IgG یا مقادیر بیش از 1:1000 توأم با افزایش فزاینده IgM نشان دهنده عفونت توکسوپلاسموز فعال یا حاد است. اما تیتر پایین قابل ملاحظه IgG نشانه آلودگی به انگل در گذشته است. تیتر غیر فزاینده بالای IgG احتمالاً نشانه عفونت حاد در طی 12- 3 ماه قبل از آزمایش می باشد.

علت انجام تست توکسوپلاسما گوندی:

1. تشخیص توکسوپلاسموز حاد یا فعال در بیماران دچار سیستم ایمنی سرکوب شده، زنان باردار و نوزادان

2. تشخیص میزان ایمنی حاصل از عفونت قبلی (مانند عفونت جنینی)

روش آزمایشگاهی تست توکسوپلاسما گوندی:

ELISA ,آزمایش پوستی توکسوپلاسمین، ثبوت مکمل (CF)، آزمایش سابین فلدمن، PCR، کمی لومینوسانس، RIA، هماگلوتیناسیون, ایمونوفلوئورسنت غیر مستقیمIFA

بیماری زایی توکسوپلاسموز یا توکسوپلاسموزیس:

یک بیماری انگلی عفونی که توسط یک انگل یوکاریوت تک سلولی ازهاگ داران به نام توکسوپلاسما گوندی ایجاد می شود.ازجمله بیماری های انگلی مشترک بین انسان و حیوان laquo;توکسوپلاسموزیسraquo; است که ایجاد عفونت اولیه آن، بون نشانه های بالینی می باشد.بیماری توکسوپلاسموز در اکثر افراد مبتلا عوارض حادی را ایجاد به همراه ندارد اما ابتلا به این انگل اگر اولین بار در دوران بارداری اتفاق بیافتد ممکن است به مرگ جنین و سقط آن منجر شود و یا موجب بروز مشکلاتی جنینی مانند معلولیت و ناهنجاری های جسمی روانی جنین، آسیب های عصبی، و چشمی در جنین شود.در افراد دارای نقص سیستم ایمنی˛آلوده شدن با این انگل و یا فعال شدن مجدد آن ممکن است موجب ایجاد نشانه هایی مانند آبسه مغزی، انسفالیت و پنومونی شده و به مرگ این بیماران ختم شود. تشخیص سریع و به موقع این بیماری انگلی به خصوص در زنان باردار که از پیش با این انگل برخورد نداشته و از نظر وجود آنتی بادی اختصاصی در سرم منفی هستند و نیز در بیماران دارای نقص سیستم ایمنی، دارای اهمیت زیادی است.

توکسوپلاسما گوندی با نام علمی Toxoplasma gondii:

یک انگل اجباری درون سلولی است که میزبان آن عمدا گربه است و توسط مدفوع گربه منتشر می شود اما قادر است انواع مهره داران و پستانداران و پرندگان را نیزآلوده کند و در برخی کشورها در سرم خون تا یک سوم افراد بالغ آنتی بادی این انگل مشاهده می شود که انشان دهنده شیوع بالا و قدرت آلودگی این انگل می باشد.توکسوپلاسما گوندی تک میزبانه اختیاری است یعنی هم می تواند در یک میزبان و هم در دو میزبان سیر تکاملی خود را طی کند اما میزبان نهایی آن لزوما گربه است.در سیر تکاملی دارای دو مرحله است: مرحله اول مسیر تکاملی خارج روده ای (فاز توکسوپلاسمیک) و مرحله دوم مسیر تکاملی روده ای (فاز ایزوسپوریک)

ژنوم توکسوپلاسما گوندی:

در مراحل اولیه ی عفونت، انگل به صورت تاکیوزیت حاد درجریان خون وجود دارد. تاکیوزیت داخل واکوئلی قرار می گیرد این واکوئل حاوی تاکیوزیت توسط سلول های میزبان جذب می شود و باعث متلاشی شدن سلول های میزبان و پیشروی در بقیه سلول ها می شود. در مرحله بعدی، انگل وارد مغز شده،سبب عفونت مزمن می گردد. چنین عفونتی در اثر تمایز تاکیوزیت به برادیزوئیت انگل ها پس از چند دوره تکثیر در سلول های میزبان در شرایط آزمایشگاهی(in vitro) به هنگام قرارگیری در شرایط استرس زا به برادیزوئیت ها تمایز می یابند.(استرس در محیط in vivo ناشی از واکنش سیستم ایمنی بدن میزبان است.)اتفاق می افتد. برای تمایز، ژن BDF1 لازم است درهردو مرحله ی حادو مزمن این ژن توسط mRNA رونویسی می شود. با این حال پروتئین رمزشده BDF1 برای عفونت مزمن ساخته می شود. BDF1 یک پروتئین فاکتور رونویسی است که برای بیان ژن های ایجاد تمایز به برادیزوئیت لازم است. mRNA کدکننده یBDF1 در سطوح مشابهی هم در حالت حاد و هم در عفونت مزمن بیان شده است. حضورBDF1 برای تمایر انگل به فرم برادیزوئیت کافی است و mRNA کدکننده ی BDF1 در مرحله ی عفونت مزمن به طور انتخابی به پروتیئن ترجمه می شود.

:TAXONOMY

Toxoplasma gondii

Toxoplasma gondii is a species of apicomplexan in the family Sarcocystidae.

نمونه گیری تست: نوع نمونه گیری آزمایش توکسوپلاسما گوندی، به صورت سرم - پلاسما - مایع نخاع است.