تست تیتر آنتی بادی سیتومگالوویروس
اطلاعات تکمیلی تیتر آنتی بادی سیتومگالوویروس:
عفونت با CMV در بالغین معمولاً بدون علامت بوده و می تواند پایدار باشد و به صورت نهفته و مزمن باقی بماند. CMV با عفونت های که از طریق جنسی منتقل می شوند ارتباط دارد. در افراد دچار نقص ایمنی به صورت پاتوژن فرصت طلب عمل می کند. CMV می تواند از طریق مایع سمن (منی) و ترشحات واژینال انتقال پیدا کند. CMV شایعترین عفونت مادرزادی می باشد. این ویروس از راه جفت منتقل شده و آسیب های شدیدی در جنین به وجود می آورد. عفونت مادرزادی می تواند باعث مرگ جنین در رحم، میکروسفالی، آتروفی چشمی و عقب ماندگی ذهنی شود. انتقال CMV می تواند از طریق لوکوسیت ها (انتقال خون)، شیر مادر و نیز توسط کلیه های اهدایی انتقال پیدا کند. عفونت معمولاً خاموش است و حدود 10% از تمام اطفال سالم ویروس را در سال اول از خود منتشر می کنند. عفونت داخل رحمی ممکن است منجر به سقط یا تولد نوزاد مرده شود. 10% از نوزادان مرده به دنیا آمده ضایعات سیتومگالیک را نشان می دهند. امکان بروز یک سندرم سخت و کشنده( Cytomegalic Inclusion Disease of the Newborn)یا CMID در نوزادان آلوده وجود دارد. در این سندرم هموراژی، آنمی، کور، کری، آسیب کبدی، اختلال ذهنی و میکروسفالی دیده می شود. عود مجدد عفونت CMV در مادر نیز می تواند به جنین آسیب برساند ولی به دلیل وجودIgG مادر که از راه جفت عبور می کند و نقش حفاظتی دارد، آسیب وارد شده از شدت کمتری برخوردار است.
علت انجام تست تیتر آنتی بادی سیتومگالوویروس:
1. تشخیص عفونت اولیه فاز حاد سیتومگالوویروس (CMV)، به ویژه در بیماران مبتلا به مونونوکلئوز عفونی و زنان بارداری که بر اساس علائم بالینی و یا قرار گرفتن در معرض ویروس، ممکن است به عفونت CMV اولیه دچار شده باشند.
2. تعیین اینکه آیا یک بیمار تا به حال، یک عفونت اخیر یا مواجهه قبلی با CMV داشته است.
روش آزمایشگاهی تیتر آنتی بادی سیتومگالوویروس:
Multiplex Flow Immunoassay, , IHA، LA، CF، RIA، EIA، CLIA، ACIF
بیماری زایی سیتومگالوویروس:
چندین مکانیسم می توانند نقش CMV و شروع بیماری روماتوئیدی یا نقش آن بعنوان یک محرک بالقوه علاوه بر ارتباطش با افزایش مرگ و میر در بیماران دچار لوپوس را توضیح دهند. بدلیل اینکه CMV طیف وسیعی از سلول ها را می تواند آلوده نماید دارای تظاهرات بالینی متنوعی در بیماران دارای سیستم ایمنی سرکوب شده می باشد و حتی می تواند با فعالیت بیماری اشتباه گرفته شود. در تشخیص عفونت CMV، بیماران دچار SLE شیوع بیشتری از فعالیت های خونی، مفصلی و کلیوی داشتند. علیرغم سیتوپنی، درگیری مفصلی و کلیوی معمولا در فعالیت مجدد عفونت CMV وجود نداشت و این موضوع برای تمایز تشخیصی بین این دو حالت بالینی (عفونت در برابر فعالیت بیماری) بسیار مفید می باشد.
سیتومگالوویروس با نام علمی Cytomegalovirus:
سیتومگالوویروس CMV یک ویروس DNAدار انسانی متعلق به خانواده هرپس ویروس ها است. سیتومگالوویروس مربوط به ویروس هایی است که باعث آبله مرغان، هرپس سیمپلکس و مونونوکلئوز می شوند. این ویروس ممکن است دوره هایی را به صورت غیرفعال طی کند و سپس دوباره فعال شود. از نظر پاتولوژی شاخص شناخت CMV در بافت ها، وجود سلول های بزرگ (سیتومگالیک) و حاوی انکلوزیون های داخل هسته ای است که در زیر میکروسکوپ نمای شبیه چشم جغد owlrsquo;s eyes را ایجاد می کنند و مشاهده آن ها نشانه ی وجود عفونت فعال CMV است. این ویروس که بزرگترین عضو خانواده هرپس ویروسان به شمار می رود دارای DNA دو رشته ای حاوی بیش از kbp۲۴۰ و قابلیت کدگذاری بیش از ۲۰۰ فراورده پروتئین اساسی است که عملکرد بسیاری از این پروتئین ها هنوز به خوبی شناخته نشده است. مشابه سایر هرپس ویروس ها کپسید ویروس توسط یک پوسته خارجی حاوی دو لایه لیپید احاطه شده که حاوی پروتئین های کد شده ویروسی هستند و اهمیت بسیاری از نظر طراحی واکسنهای ضد ویروس دارند.CMV تمایل به آلوده سازی سلول های منونوکلوئر و لنفوسیت دارد و در موارد منتشر بیماری شواهد عفونت را در اغلب ارگان ها می توان مشاهده کرد. در ایمنی علیه CMV ایمنی هومورال و سلولی هر دو نقش دارند.
:TAXONOMY
Cytomegalovirus
.Cytomegalovirus is a genus of dsDNA virus in the family Herpesviridae