تست مایکوباکتریوم توبرکلوزیس
اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش مایکوباکتریوم توبرکلوزیس:
سل یکی از مهم ترین بیماری های عفونی در سراسر جهان است که در اثر آلودگی با باکتری های گروه مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می شود. حدود 2 میلیارد نفر یعنی تقریباً یک سوم جمعیت جهان به این باکتری آلوده اند. هر ساله نزدیک به 9 میلیون نفر به سل مبتلا می شوند و در حدود 2 میلیون نفر در نتیجه ابتلاء به این بیماری می میرند. مایکوباکتریوم ها، باکتری های میله ای شکل هوازی هستند و اسپور تشکیل نمی دهند. اگرچه این باکتری ها به سهولت رنگ آمیزی نمی شوند، اما بعد از رنگ آمیزی، حذف رنگ توسط اسید یا الکل مشکل است از این رو، آن ها را باسیل های اسیدفست (مقاوم در برابر اسید) می نامند. مایکوباکتریوم ها هوازی اجباری بوده و انرژی مورد نیاز خود را از اکسیداسیون مواد کربن دار ساده به دست می آورند. زمان رشد این باکتری ها بسیار آهسته تر از سایر باکتری ها است.مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می تواند از طریق تنفسی از فرد آلوده به فرد سالم منتقل شود و اگر افراد آلوده به موقع شناسایی نشده و تحت درمان ضد باکتریایی صحیح قرار نگیرند، باکتری پتانسیل بالایی جهت مقاوم شدن به آنتی بیوتیک ها دارد. لذا تشخیص سریع و دقیق سل در بیماران از اهمیت بالایی برخوردار است.
علت انجام تست مایکوباکتریوم توبرکلوزیس:
تشخیص زود هنگام و به موقع مبتلایان به عفونت سل، جهت انجام اقدامات درمانی مناسب و مدیریت بیماری و جلوگیری از عوارض ناشی از آن.
روش آزمایشگاهی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس:
رادیوگرافی ریه، اسمیر و کشت خلط، تست توبرکولین، تست های سرولوژیکی و روشهای مولکولی Real Time PCR ,
مایکوباکتریوم توبرکلوزیس_Mycobacterium tuberculosis:
M. tuberculosis یک باسیل کوچک، میله ای شکل، کاملاً هوازی و اسیدی a است. باسیل های اسید فست، باسیل هایی هستند که پس از رنگ آمیزی، در برابر تغییر رنگ توسط اسید و الکل مقاومت می کنند.. مانند سایر مایکوباکتری ها، رشد آهسته ای دارد و در مقایسه با سایر عفونت های باکتریایی منجر به رشد تدریجی بیماری می شود. پوشش سلولی مایکوباکتریایی شامل چهار لایه اصلی است:غشای پلاسمایی یا غشای داخلی IM، کمپلکس پپتیدوگلیکان-آرابینوگالاکتان (AGP)،یک غشای خارجی نامتقارن OMیا laquo;مایکوممبرانraquo;، که به طور کووالانسی به AGP از طریق اسیدهای مایکولیک و خارجی ترین کپسول مرتبط است.سل TBتوسط یک باکتری به نام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می شود. این باکتری معمولاً به ریه ها حمله می کند، اما باکتری سل می تواند به هر قسمت از بدن مانند کلیه، ستون فقرات و مغز حمله کند. همه افراد آلوده به باکتری سل بیمار نمی شوند. مایکوباکتریوم توبرکلوزیس یک باکتری میله ای شکل است که مسئول حدود 10 میلیون عفونت جدید و 1.4 میلیون مرگ در هر سال است. مایکوباکتریوم ها باکتری های گرم مثبت، کاتالاز مثبت، غیر متحرک و میله ای شکل غیر اسپور هستند (عرض ۰/۲-۰/۶ میکرومتر و طول ۱/۰-۱۰ میکرومتر). مورفولوژی کلنی مایکوباکتریوم ها با برخی از گونه ها که به صورت کلنی های خشن یا صاف رشد می کنند متفاوت است. رنگ کلنی از سفید تا نارنجی یا صورتی متغیر است.