تست کرایوگلوبولین کیفی
اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش کرایوگلوبولین کیفی:
کرایوگلبولین ها،پروتئین هایی هستند که در دمای 0 تا 4 درجه به طور برگشت پذیر رسوب می کنند و به صورت زیر طبقه بندی می شوند:
نوع Iمونوکلونال: آنتی بادی است که از طریق شبیه سازی یک گلبول سفید منحصر به فرد ساخته می شود
نوع IIکرایوگلبولین های مخلوط،یک ایمنوگلبولین مونوکلونال علیه ایمنوگلبولین های پلی کلونال هدایت می شود
نوع IIIپلی کلونال: مخلوطی از آنتی بادی ها که توسط رده های مختلف سلول B ترشح می شوند
نوع I و نوع II مربوط به گاماپاتی های مونوکلونال هستند.گاماپاتی های مونوکلونال،گروهی از بیماری ها هستند که یک نوع پروتئین مونوکلونال به وسیله پلاسماسل های نئوپلاستیک یا لنفوسیت ها ساخته می شود. نوع II و نوعIII ، کمپلکس های ایمنی هستند که در پاسخ به عوامل آنتی ژنی مختلف، مانند عوامل ویروسی، باکتریایی و اتولوگ تولید می شوند.
علت انجام تست کرایوگلوبولین کیفی:
1. ارزیابی بیماران مبتلا به واسکولیت، گلومرولونفریت و بیماری های لنفوپرولیفراتیو (لوسمی)
2. ارزیابی بیماران مبتلا به ماکروگلوبینمی والدن اشتروم و مولتیپل مایلوما که در صورت مواجهه با سرما علائم آن بروز می نماید.
3. ارزیابی اختلالات خود ایمنی (از جمله سندرم شوگرن، آرتریت روماتوئید و لوپوس) و عفونتrlm;های مزمن (نظیر هپاتیت C، آندوکاردیت و مونوتوکلئوز عفونی)
روش آزمایشگاهی کرایوگلوبولین کیفی:
IEP,RID, Qualitative Cold Precipitation ,ایمونوفیکساسیون با ژل آگارز
کرایوگلوبولین کیفی_Cryoglobulin Qualitative:
کرایوگلوبولین ها پروتئین های خونی هستند که در سرما به هم می چسبند و باعث آسیب اندام می شوند. هنگامی که کرایوگلوبولین ها علائم ایجاد می کنند، این بیماری کرایوگلوبولینمی نامیده می شود. کرایوگلوبولین کیفی پروتئین هایی هستند که در دمای پایین از خون رسوب می کنند. رسوب سرم که در یک شب در دمای 4 درجه سانتیگراد تشکیل می شود و در دمای 37 درجه سانتیگراد حل می شود کرایوگلوبولین نامیده می شود. کرایوگلوبولینمی مختلط یک اختلال با واسطه ایمنی (که در آن پاسخ سیستم ایمنی به عفونت مزمن باعث آسیب به بافت های مختلف می شود) یا یک اختلال خود ایمنی (که در آن سیستم ایمنی به اشتباه به بافت خود بدن حمله می کند) است. اینترفرون آلفا پگیله شده (IFN-alfa) همراه با ریباویرین در بیماران مبتلا به کرایوگلوبولینمی مرتبط با عفونت ویروس هپاتیت C (HCV) اثربخشی نشان داده است و در بیماران مبتلا به لوسمی های میلوژن مزمن و لنفوم های با درجه پایین اثربخشی گزارش شده است.