تست کشت ادرار و حساسیت آنتی بیوتیکی
اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش کشت ادرار و حساسیت آنتی بیوتیکی:
تست U/Cجهت تشخیص عفونت های باکتریایی مجاری ادراری(UTI) شامل بیشابراه، مثانه، کلیه ها و پروستات که از قسمت های مختلف دستگاه ادراری است و همگی محل های مستعد ابتلا به عفونت هستند. اغلب عفونت های ادراری در اثر صعود باکتری ها و حرکت بالارونده آنها از طریق مدخل ورودی بیشابراه ایجاد می شود که به ترتیت باعث ایجاد اورتیت، سیستیت و پیلونفریت می شود. عفونت های باکتریایی مثانه (سیستیت) و کلیه (پیلونفریت) در زنان شایع تر می باشد. اورتریت بیشتر در مردان و افراد فعال از نظر جنسی اتفاق می افتد. عوامل مستعد کننده فرد به عفونت های ادراری عبارتند از فاکتورهای فیزیولوژیک و آناتومیک، فعالیت جنسی، سن، بارداری، یائسگی و دیابت شیرین.
علت انجام تست کشت ادرار و حساسیت آنتی بیوتیکی:
1.این آزمون به منظور تشخیص عفونت های مجاری ادراری (UTI) در بیماران مبتلا به دیس اوری، تکرر یا اضطرار در دفع ادرار مورد استفاده قرار می گیرد.
2. انجام این آزمایش به هنگامی که بیمار تبی با منشأ ناشناخته داشته و یا آنالیز ادرار وی نشانه احتمال عفونت می باشد، ضرورت می یابد.
3. پایش درمان با آنتی بیوتیک.
روش آزمایشگاهی کشت ادرار و حساسیت آنتی بیوتیکی:
کشت و بررسی مستقیم, Susceptibility testing
کشت ادرار و حساسیت آنتی بیوتیکی_Urine Sensitivity and Culture:
آزمایش کشت ادرار می تواند باکتری یا مخمر ایجاد کننده عفونت ادراری (UTI) را شناسایی کند. اگر باکتری ها تکثیر شوند، آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی می تواند آنتی بیوتیکی را شناسایی کند که احتمالاً آن باکتری خاص را می کشد. در صورت ابتلا به عفونت ادراری مزمن یا غیر قابل درمان، پزشک ممکن است دستور کشت ادرار بدهد. کشت ادرار یک آزمایش بسیار قابل اعتماد بوده است، با حساسیت 95٪ و ویژگی 85٪ بر اساس آستانه های کمتر از 102 CFU/mL تمامی آزمون های کشت را باید پیش از آغاز درمان آنتی بیوتیکی انجام داد، زیرا آنتی بیوتیک مانع از رشد ارگانیسم در آزمایشگاه می شود. اغلب ارگانیسم ها تقریباً ظرف ۲۴ ساعت در آزمایشگاه رشد می نمایند و گزارش مقدماتی را نیز در همین هنگام می توان آماده نمود. معمولاً مدت زمان ۷۲- ۴۸ ساعت برای رشد و شناسایی یک ارگانیسم لازم است. در صورتی که نتایج آنالیز ادرار نشانگر عفونت احتمالی باشد ( مانند WBC یا باکتری در ادرار،PH قلیایی و مثبت شدن استراز لکوسیتی و نیتریت در نوار استریپ ادراری)، آزمونU/C مورد استفاده قرار می گیرد.