تست کشت قارچ
اطلاعات تکمیلی کشت قارچ:
آزمایش کشت قارچ به تشخیص عفونت های قارچی کمک می کند. قارچ نوعی میکروب است که در هوا، خاک و گیاهان و حتی در بدن ما زندگی می کند. بیش از یک میلیون نوع قارچ مختلف وجود دارد. بیشتر آنها بی ضرر هستند، اما چند نوع قارچ می توانند باعث عفونت شوند. دو نوع اصلی عفونت قارچی وجود دارد: سطحی (که بر قسمت های بیرونی بدن تأثیر می گذارد) و سیستمیک (بر سیستم های داخل بدن تأثیر می گذارد).
عفونت های قارچی سطحی بسیار شایع هستند. آنها می توانند پوست، ناحیه تناسلی و ناخن ها را تحت تاثیر قرار دهند. عفونت های سطحی شامل پای ورزشکار، عفونت های قارچی واژن و کرم حلقوی است که یک کرم نیست، بلکه قارچی است که می تواند باعث ایجاد بثورات دایره ای روی پوست شود. در حالی که عفونت های قارچی سطحی جدی نیستند، می توانند باعث خارش، بثورات پوسته پوسته و سایر شرایط ناراحت کننده شوند.
عفونت های قارچی سیستمیک می توانند بر ریه ها، خون و سایر سیستم های بدن شما تأثیر بگذارند. این عفونت ها می توانند کاملاً جدی باشند. بسیاری از قارچ های مضرتر بر افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند تأثیر می گذارند. سایرین، مانند اسپوروتریکس schenckii، معمولاً افرادی را که با خاک و گیاهان کار می کنند، تحت تأثیر قرار می دهند، اگرچه قارچ ها می توانند از طریق نیش حیوان یا خراش، اغلب از گربه، افراد را آلوده کنند. عفونت اسپوروتریکس ممکن است باعث زخم های پوستی، بیماری ریوی یا مشکلات مفصلی شود.هر دو عفونت قارچی سطحی و سیستمیک را می توان با آزمایش کشت قارچی تشخیص داد.
علت انجام کشت قارچ:
آزمایش کشت قارچ برای تشخیص اینکه آیا عفونت قارچی دارید یا خیر استفاده می شود. این آزمایش ممکن است به شناسایی قارچ های خاص کمک کند، درمان را راهنمایی کند، یا تعیین کند که آیا درمان عفونت قارچی موثر است یا خیر.
در صورت داشتن علائم عفونت قارچی، پزشک ممکن است آزمایش کشت قارچ را تجویز کند. علائم بسته به نوع عفونت متفاوت است. علائم عفونت قارچی سطحی عبارتند از:
جوش قرمز
خارش پوست
خارش یا ترشح در واژن (علائم عفونت قارچی واژن)
لکه های سفید داخل دهان (علائم عفونت قارچی دهان، به نام برفک)
ناخن های سفت یا شکننده
علائم عفونت قارچی سیستمیک جدی تر عبارتند از:
تب
دردهای عضلانی
سردرد
لرز
حالت تهوع
ضربان قلب سریع
نحوه نمونه گیری:
قارچ ها می توانند در نقاط مختلف بدن ایجاد شوند. آزمایشات کشت قارچ در جاهایی که احتمال وجود قارچ وجود دارد انجام می شود. رایج ترین انواع تست های قارچی و کاربرد آنها در زیر ذکر شده است.
خراش دادن پوست یا ناخن
برای تشخیص عفونت های سطحی پوست یا ناخن استفاده می شود.
روش تست:
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما از ابزار خاصی برای گرفتن نمونه کوچکی از پوست یا ناخن های شما استفاده می کند.
تست سواب
برای تشخیص عفونت های قارچی در دهان یا واژن استفاده می شود. همچنین ممکن است برای تشخیص برخی عفونت های پوستی استفاده شود.
روش تست:
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما از یک سواب مخصوص برای جمع آوری بافت یا مایع از دهان، واژن یا زخم باز استفاده می کند.
آزمایش خون
برای تشخیص وجود قارچ در خون استفاده می شود. آزمایش خون اغلب برای تشخیص عفونت های قارچی جدی تر استفاده می شود.
روش تست:
یک متخصص مراقبت های بهداشتی به نمونه خون نیاز دارد. نمونه اغلب از ورید بازوی شما گرفته می شود.
آزمایش ادرار
برای تشخیص عفونت های جدی تر و گاهی اوقات برای کمک به تشخیص عفونت قارچی واژن استفاده می شود.
روش تست:
شما یک نمونه ادرار استریل را در یک ظرف، طبق دستور ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود ارائه می دهید.
کشت خلط
خلط مخاط غلیظی است که از ریه ها سرفه می شود. با تف یا بزاق متفاوت است.
برای کمک به تشخیص عفونت های قارچی در ریه ها استفاده می شود.
روش تست:
ممکن است از شما خواسته شود که خلط را طبق دستور ارائه دهنده خود در ظرف مخصوصی با سرفه بیرون بیاورید.
پس از جمع آوری نمونه شما، برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه ارسال می شود. ممکن است فوراً به نتایج خود نرسید. کشت قارچی شما باید به اندازه کافی قارچ داشته باشد تا پزشک شما تشخیص دهد. در حالی که بسیاری از انواع قارچ ها در عرض یک یا دو روز رشد می کنند، برخی دیگر ممکن است چند هفته طول بکشد. مدت زمان بستگی به نوع عفونت شما دارد.
نحوه تفسیر آزمایش:
اگر قارچ در نمونه شما یافت شد، احتمالاً به این معنی است که شما یک عفونت قارچی دارید. گاهی اوقات کشت قارچ می تواند نوع خاصی از قارچ عامل عفونت را شناسایی کند. ممکن است ارائه دهنده شما به آزمایش های اضافی برای تشخیص نیاز داشته باشد. گاهی اوقات آزمایش های بیشتری برای کمک به یافتن داروی مناسب برای درمان عفونت شما تجویز می شود. این تست ها را تست های quot;Sensitivityquot; یا quot;Susceptibilityquot; می نامند.
اگر برای عفونت قارچی تحت درمان هستید، حتماً تمام داروهای خود را طبق دستور مصرف کنید، حتی اگر احساس بهتری دارید. بسیاری از عفونت های قارچی ظرف چند روز تا چند هفته از بین می روند، اما برخی از عفونت ها به ماه ها یا حتی سال ها درمان نیاز دارند.