تست کشت مایع پلور
اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش کشت مایع پلور:
کشت مایع جنب آزمایشی است که نمونه ای از مایع جمع آوری شده در فضای پلور را بررسی می کند.فضای پلور ناحیه بین پوشش بیرونی ریه ها (پلورا) و دیواره قفسه سینه است. هنگامی که مایع در فضای پلور جمع می شود، این وضعیت پلورال افیوژن نامیده می شود.روشی به نام توراسنتز برای گرفتن نمونه مایع جنب انجام می شود. نمونه به آزمایشگاه فرستاده می شود و زیر میکروسکوپ برای علائم عفونت بررسی می شود. همچنین نمونه در ظرف مخصوص (کشت) برای حمایت از رشد میکروارگانیسم ها قرار می گیرد. سپس بررسی می شود تا ببینند آیا باکتری یا هر میکروب دیگری رشد می کند. این ممکن است چند روز طول بکشد.
علت انجام تست کشت مایع پلور:
1. توراسنتز برای تعیین علت افیوژن پلور، بدون علت مشخص به کار می رود. همچنین از آن برای رفع فشار درون قفسه سینه به سبب تجمع حجم زیادی از مایع که مانع از تنفس گشته، نیز استفاده می شود.
2. آنالیز مایع پلور در بررسی علت التهاب پرده جنب و تجمع مایع در جنب، مفید است.
روش آزمایشگاهی کشت مایع پلور:
Aerobic
کشت مایع پلور_Pleural Fluid Culture:
مایع پلور یا افیوژن پلور، جمع شدن مایع در فضای پلور (جنب) می باشد. فاصله بین ریه و دیواره قفسه سینه را فضای جنبی می گویند. مایع ممکن است دارا یا فاقد سلول و ترکیبات آن شبیه سرم باشد. این نوع مایع را ترانسودا (Transudate) است که اغلب تشکیل آن در نتیجه بیماری های قلبی، کبدی و کلیوی است مایع پلوری که دارای تعداد زیادی گلبول سفید و شواهد دیگری از یک پاسخ التهابی است معمولاً ناشی از عفونت می باشد، اما بدخیمی ها، آنفارکتوس ریه، یا بیماریهای خود ایمنی که در آن واکنش بین آنتی ژن ndash; آنتی بادی آغازگر یک پاسخ التهابی است نیز ممکن است مسئول باشند. چنین مایعی اگزودا (Exudate) گفته می شود این نمونه معمولا بوسیلة آسپیراسیون سوزنی (Thoracentesis) جمع آوری می شود و با نام مایع پلور، مایع توراسنتز یا مایع امپیما (Emphyma fluid) به آزمایشگاه فرستاده می شود. مایع پلور اگزوداتیوی که دارای تعداد زیادی نوتروفیل و به طور مشخص چرکی باشد مایع امپیما گفته می شود. اپیما به دنبال پنومونی ایجاد می شود، اما سایر عفونت هایی که نزدیک به ریه هستند (مثلاً عفونت زیر دیافراگم) ممکن است موجب کاستن میکروارگانیسم ها در فضای پلور شوند. باکتریهائی که از مایع پلور جدا می شوند همان باکتریهائی هستند که ایجاد پنومونی می کنند مانند استرپتوکوکوس پنومونیه، استافیلوکوک اورئوس، هموفیلوس آنفلوآنزا، انتروباکتریاسه، سودوموناس و باکتریهای بیهوازی. ارگانیسم های بیهوازی در مایع پلور یا امپیما، ثانویه به پنومونی آسپیراسیون یا عوارض آن (آبسه ریوی) هستند و با شیوع کمتر سایر استرپتوکوکها، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و مایکوباکتریهای غیرتوبرکلوزی، گونه های اکتینومایسس، گونه های نوکاردیا، قارچها و ندرتاً مایکوپلاسما، ویروسها ممکن است از کشت امپیما ایزوله شوند.