تست کمپلمان C3
اطلاعات تکمیلی کمپلمان C3:
در موارد اکتسابی نظیر واکنش فاز حاد، هپاتیت ویروسی، سرطان ها، دیابت، حاملگی، سارکوئیدوز، آمیلوئیدوز، تیروئیدیت، بیماریهای التهابی شکم، حصبه، پنومونی استرپتوکوکی افزایش و در مواردی نظیر تغییرات التهابی، بیماری عفونی، مراحل اولیه تولید کمپلکس ایمنی مثل SLE ،آرتریت روماتوئید، اندوکاردیت باکتریال تحت حاد، ویرمی و پارازیتمی کاهش پیدا می کند. بیشترین کاهش در میزان C3 در بیماران مبتلا به گلومرولونفریت پرولیفرایتو غشایی و لیپودیس تروفیک مشاهده می شود. C3 به طور مادرزادی در کمبود مادرزادی C3 و نقص های مادرزادی سیستم کنترل پروتئین (فاکتور(H,I کاهش پیدا می کند.
علت انجام تست کمپلمان C3:
تشخیص ادم عروقی (آنژیوادم)
ارزیابی فعالیت بیماری در مبتلایان به لوپوس اریتروماتوز سیستمیک (SLE) ، نفریت پرولیفراتیو غشایی، نفریت بعد از عفونت استرپتوکوکی
روش آزمایشگاهی کمپلمان C3:
نفلومتری,ECLIA , توربیدومتری
کمپلمان C3 Complement _C3:
این آزمایش میزان پروتئین C3 را در خون اندازه گیری می کند. این پروتئین ها بخشی از سیستم مکمل هستند که بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن است و به از بین بردن باکتری ها و ویروس هایی که باعث بیماری می شوند کمک می کند .پروتئین C3 مهم ترین و فراوان ترین پروتئین در سیستم کمپلمان است. میکروب ها را می پوشاند تا آنها را از بین ببرد. این تست سطوح C3 را تکمیل می کند و نحوه مقایسه آنها با سایر بخش های سیستم مکمل را اندازه گیری می کند. با این اطلاعات، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند بیماری های خاص را تشخیص داده و ردیابی کند. یکی از بیماری هایی که اغلب باعث C3 غیرطبیعی می شود، لوپوس اریتماتوز سیستمیک SLE است. لوپوس یک اختلال خود ایمنی است. C3 پروتئین مرکزی سیستم کمپلمان است که برای دفاع ایمنی مهم است و ارتباط بین ایمنی ذاتی و تطبیقی را فراهم می کند. سه مسیر فعال سازی مکمل در فعال سازی 3C همگرا می شوند و مجموعه ای متنوع از پاسخ های بیولوژیکی را ایجاد می کنند. این مولکول همه کاره و انعطاف پذیر برای انجام وظایف خود با پروتئین های مختلف تعامل می کند.