تست کراتینین

نام اختصاری آزمایش: نام اختصاری و علمی تست کراتینین، Cr است.

اطلاعات تکمیلی کراتینین:

تعیین مقادیر کراتینین خون و کلیرانس کلیوی کراتینین به عنوان شاخص های عملکرد کلیه به شمار می روند. سطح کراتینین سرم یا خون تا زمانی که عملکرد کلیه به طور قابل توجهی دچار اختلال نشده باشد افزایش نمی یابد. بیماری ها یی که برعملکرد کلیه تأثیرمی گذارند موجب افزایش و یا کاهش Cr می شوند. هنگامی که غلظت کراتیrlm;نین سرم مابین 1.5- 3mg/dl باشد، ناکفایتی مزمن کلیه اطلاق میrlm;شود. هنگامی که کراتیrlm;نین سرم بیشتر از 3 mg/dlباشد به آن نارسایی مزمن کلیه گفته میrlm;شود. این مقادیر در اطفال بستگی به سن متغیر است.

علت انجام تست کراتینین:

تشخیص و ارزیابی درمان بیماران حاد و مزمن کلیوی

ارزیابی بیماران پیوند کلیه، تنظیم دوز داروهایی که توسط کلیه دفع می شوند

اندازه گیری کراتینین سرم در تخمین GFR برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی(CKD) و ریسک فاکتور های مرتبط با CKD از جمله دیابت، فشار خون بالا، بیماران قلبی و عروقی

روش آزمایشگاهی کراتینین:

HPLC، کراتیناز,ژافه، آنزیماتیک Mass spectrometry

کراتینین_Creatinine:

کراتینین یک ترکیب شیمیایی است که از فرآیندهای تولید انرژی در عضلات باقی مانده است. کلیه های سالم کراتینین را از خون دفع می کنند. کراتینین خود از طریق یک سیستم بیولوژیکی شامل کراتین، فسفوکراتین (همچنین به عنوان کراتین فسفات شناخته می شود) و آدنوزین تری فسفات (ATP، منبع انرژی فوری بدن) تولید می شود. کراتینین به عنوان یک ماده زائد در ادرار از بدن خارج می شود. کراتینین یک ترکیب نیتروژن دار غیر پروتئینی است که از تجزیه کراتین در ماهیچه ها تولید می شود. کراتینین در سرم، پلاسما و ادرار یافت می شود و با فیلتراسیون گلومرولی با سرعت ثابت و در همان غلظت پلاسما دفع می شود.

نمونه گیری تست: نوع نمونه گیری آزمایش کراتینین، به صورت سرم - پلاسما است.